Ο βουλευτής Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση :

«Η πρόταση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας για αναδιάταξη των υπηρεσιών Υγείας και υποβάθμιση της πλειονότητας των Νοσοκομείων Λασιθίου, αποτελεί ένα ακόμη δείγμα για τις στυγνές προθέσεις των εκπροσώπων του Μνημονίου.

Η πολυγλωσσία και οι αντικρουόμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, καθώς και η πρόσφατη κατάργηση του ΤΕΙ Αγίου Νικολάου, καταδεικνύουν την κοροϊδία στην οποία υπόκεινται οι Λασιθιώτες.

Δικαιολογημένα, λοιπόν, η τοπική κοινωνία είναι «καζάνι που βράζει», τη στιγμή μάλιστα που διακυβεύονται αναφαίρετα δικαιώματά μας τόσο στο χώρο της παιδείας, όσο και στο χώρο της υγείας. Γιατί δε μπορεί και δεν πρόκειται να δεχθούμε τις επιπτώσεις αυτής της απαράδεκτης πολιτικής.

Για αυτό καλώ τους συμπατριώτες μου να επαγρυπνούν. Να συστρατευθούμε και να διαμορφώσουμε επιτέλους μια κοινή πρόταση και στάση.

Διότι, η ενιαία διοίκηση και η κατ’ ευφημισμόν «αναδιάρθρωση» των υπηρεσιών Υγείας δεν είναι η λύση. Η μόνη διέξοδος είναι η πλήρης επάνδρωση και η αναβάθμιση των υπαρχουσών δομών. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα Νοσοκομεία στο Λασίθι έχουν υπερτοπικό χαρακτήρα, εξυπηρετώντας ξεχωριστές γεωγραφικές περιοχές με όλες τους τις ιδιαιτερότητες.

Όσο για τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, ας καταλάβει ότι δεν είμαστε πολίτες β’ κατηγορίας και ας πάρει μια ξεκάθαρη θέση για το τι μέλλει γενέσθαι. Χρειαζόμαστε έργα και όχι λόγια Αρκετά πια με τον εμπαιγμό του Λασιθιωτών.

Η υπομονή έχει τα όριά της».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook