Στοχευμένες παρεμβάσεις για την προώθηση του Ελληνικού και του Κρητικού ελαιολάδου σχεδιάζει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών κ.Αλκιβιάδης Καλαμπόκης.

Ξεπερνώντας σπασμωδικές ενέργειες ο ΟΠΕ σχεδιάζει να καταθέσει μια συγκεκριμένη πρόταση για ένα κοινοτικό πρόγραμμα «για την προώθηση του Ελληνικού αρχικά και μετά σε δεύτερη φάση του Κρητικού ελαιολάδου, σε συγκεκριμένες αγορές όπως είναι της Ρωσίας και της Αμερικής» τόνισε στο Flashnews.gr ο κ.Καλαμπόκης.

Το εν λόγω κοινοτικό πρόγραμμα και ο «μηχανισμός του» χρηματοδοτεί συγκεκριμένα προϊόντα ανά κατηγορία όπως π.χ. τη φέτα, το λάδι και το κρασί.

«Σε αυτό το σκεπτικό θα υποβάλει ο ΟΠΕ μια πρόταση για την προώθηση του Κρητικού ελαιολάδου», διευκρίνισε ο κ.Καλαμπόκης.

Εφόσον εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση από τον κοινοτικό κορβανά, τότε θα υπάρξει ένα τριετές πλάνο υποστηρικτικών ενεργειών για την προώθηση του ελαιολάδου.

Το πλάνο είναι πρωτοποριακό και προβλέπει μέσα στα ίδια τα καταστήματα να γίνονται οι γευστικές δοκιμές και η γευσιγνωσία και απευθύνεται με αμεσότητα στον καταναλωτή της Ρωσίας και της Αμερικής.

Flashnews.gr-Γ.Ουντράκης