Οι φακίδες είναι ένα σημάδι καταστροφής του δέρματος. Μερικές από τις κοινές αιτίες για την εμφάνισή τους είναι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, η κληρονομικότητα και οι ορμονικές διαταραχές. Υπάρχουν ιατρικές θεραπείες για να απαλλαγείτε από τις φακίδες, αλλά κοστίζουν. Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να το πετύχετε ανέξοδα και χωρίς παρενέργειες;

Ξινόγαλο

Το γαλακτικό οξύ που υπάρχει στο ξινόγαλο θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις φακίδες. Απλώστε ξινόγαλο στην περιοχή που έχετε φακίδες και αφήστε το να στεγνώσει για μερικά λεπτά. Αντί να το ξεβγάλετε με νερό, θα πρέπει να το σκουπίσετε απαλά με μια πετσέτα και στη συνέχεια εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα. Αυτή η θεραπεία δε θα προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα ή ξηρότητα. Επαναλάβετε τη διαδικασία τουλάχιστον μία φορά την ημέρα έως ότου οι φακίδες εξαφανιστούν.

Χυμός λεμονιού

Εφαρμόστε με τα δάχτυλά σας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού στις περιοχές που έχετε φακίδες ή κηλίδες, για δέκα έως δεκαπέντε λεπτά. Τέλος, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Μια δεύτερη επιλογή είναι να διαλύσετε λίγη ζάχαρη στο χυμό ενός λεμονιού και στη συνέχεια να εφαρμόσετε το μείγμα στην προβληματική περιοχή με τη βοήθεια ενός πινέλου. Κάνετε απαλό μασάζ για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Μέλι

Αναμείξτε λίγο μέλι με νερό, ζεστάνετε ελαφρά και στη συνέχεια εφαρμόστε το μείγμα στην περιοχή που έχετε πρόβλημα. Αφήστε το για λίγα λεπτά και ξεπλύνετε την περιοχή με ζεστό νερό. Μπορείτε επίσης να κάνετε μια φυτική μάσκα αναμειγνύοντας φύτρο σιταριού με ζεστό μέλι. Εφαρμόστε αυτή τη μάσκα στην προβληματική περιοχή και αφού την αφήσετε να δράσει για περίπου δέκα λεπτά, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και μετά με κρύο.

Μελιτζάνα

Η μελιτζάνα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση των φακίδων. Πάρτε μια φρέσκια ​​μελιτζάνα και κόψτε την σε χοντρές φέτες, εφαρμόστε τις φέτες σε όλη την προβληματική περιοχή του δέρματος και τρίψτε απαλά με μια κυκλικές κινήσεις. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μια φορά την ημέρα για περίπου μια εβδομάδα. Σίγουρα θα παρατηρήσετε σημαντική βελτίωση στην εμφάνιση του δέρματός σας.

beauty-secrets.gr/Βαρβάρα Λιόση

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook