Υλικά
 
• 800 γρ. κοτόπουλο, φιλεταρισμένο και ψιλοκομμένο
• 150 γρ. αβοκάντο (ώριμα), κομμένα σε μικρούς κύβους
• 80 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
• 15 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
• 2 κ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
• 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
• 1 κ. γλυκού (κοφτό) καυτερή πιπεριά
• 3 κ. σούπας χυμό λεμονιού
• 150 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
 
Εκτέλεση
 
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε προσέχοντας να μην σπάσουμε τα κομμάτια του αβοκάντο. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά μέχρι να σφίξει. 
 
Στη συνέχεια βάζουμε να πάρει θερμοκρασία ένα αντικολλητικό τηγάνι. Πλάθουμε το μίγμα σε μπιφτέκια και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές για 15 λεπτά περίπου. 
 
Πριν τα γυρίσουμε πλευρά, αφήνουμε να κάνουν καλή κρούστα (για να μην σπάσουν).