Για τον Πλατανιά, τους δικούς του προσωπικούς στόχους, αλλά και για την άνοδο του Χανιώτικου ποδοσφαίρου μίλησε στο zougla.gr και στον Χανιώτη συνάδελφο Μπάμπη Παπαφιλιππάκη ο Νικηφόρος Τσοντάκης.
Ο νεαρός ποδοσφαιριστής όπως δήλωσε μεταξύ άλλων ευελπιστεί να αποδείξει στο νέο του προπονητή ότι αξίζει να πάρει ευκαιρίες (που δεν του έδωσαν οι προηγούμενοι προπονητές του Πλατανιά).
Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Ο Πλατανιάς κατάφερε να παραμείνει στη Super League και τα Χανιά θα έχουν εκπρόσωπο στη Super League για ακόμη ένα χρόνο. Ποιοι είναι οι στόχοι του συλλόγου για τη νέα σεζόν;

«Έχει μείνει ο βασικός κορμός από την προηγούμενη σεζόν, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Γενικά είμαστε μία νεανική ομάδα, με πολύ καλό υλικό και με μεγάλη όρεξη για δουλειά. Στόχος μας είναι η γρήγορη παραμονή και ότι μεγαλύτερο προκύψει καλώς να έρθει».

Στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται πλέον ο Γιάννης Χριστόπουλος, ο οποίος είναι ένας προπονητής, που όπως έδειξε και στον ΠΑΣ Γιάννινα, δουλεύει με νέα παιδιά. Σίγουρα αυτό το γεγονός θα αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για εσάς ώστε να δουλέψετε και να αρπάξετε από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που θα σας δοθούν.


«Είναι πολύ καλό αυτό το γεγονός. Ο κύριος Χριστόπουλος είχε αφήσει πολύ καλά δείγματα γραφής στον ΠΑΣ Γιάννινα και αναμφίβολα το ότι δουλεύει με νέα παιδιά είναι ένας παραπάνω λόγος για να δουλέψουμε όλοι οι παίκτες και να του αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι της εμπιστοσύνης του. Ο καθένας μας θα προσπαθήσει να δείξει τις δυνατότητές του και από εκεί και πέρα είναι θέμα προπονητή, ποιους θα χρησιμοποιεί. Το δικό μου μότο είναι “σκληρή δουλειά και όλα τα άλλα θα έρθουν”».

-Βλέπουμε ότι τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης, οι ομάδες εμπιστεύονται νεαρούς ποδοσφαιριστές.

«Σίγουρα αυτό είναι ένα από τα λίγα καλά της οικονομικής κρίσης. Πλέον οι περισσότερες ομάδες κοιτάζουν περισσότερο τις ακαδημίες του, προκειμένου να αναδεικνύουν παίκτες που προέρχονται από τα σπλάχνα τους και δεν κοστίζουν όσο άλλες μεταγραφές. Απλά και εμείς οι ποδοσφαιριστές που είμαστε μικροί ηλικιακά θα πρέπει να δίνουμε το 110% των δυνατοτήτων μας για να αποδεικνύουμε ότι αξίζουμε της εμπιστοσύνης των ομάδων και των προπονητών».

-Για το που σου αρέσει να αγωνίζεται θέλω να μας πεις, καθώς σε έχουμε δει να παίζεις σε διαφορετικές θέσεις.


«Με την Κ20 του Πλατανιά έχω παίξει αριστερό και δεξί χαφ, ενώ στην πρώτη ομάδα του Πλατανιά έχω καλύψει τη θέση του δεξιού μπακ. Γενικά σε όποια θέση με βάζουν οι προπονητές μου προσπαθώ να αποδίδω».

-Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται άνοδος  για το χανιώτικο ποδόσφαιρο, καθώς ειδικά την τελευταία χρονιά ο ΑΟ Χανιών χτύπησε την «πόρτα» της Super League. Πως βλέπεις αυτό το γεγονός εσύ;


«Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι το χανιώτικο ποδόσφαιρο ζει μεγάλες στιγμές. Και αυτό σίγουρα είναι πολύ καλό για την πόλη μας. O κόσμος των Χανίων \”διψάει\” για ποδόσφαιρο. Ο Πλατανιάς έκανε την αρχή, κάνοντας αυτό το μεγάλο άλμα με τις συνεχόμενες ανόδους, καταφέρνοντας να καθιερωθεί  τα τελευταία δύο χρόνια στην πρώτη τη τάξει κατηγορία. Βλέπουμε όμως, όπως είπες και εσύ και άλλες ομάδες, όπως ο ΑΟΧ και ο Κισσαμικός να πρωταγωνιστούν στη Football League και Football League 2. Ας ελπίσουμε ότι τα καλύτερα έρχονται για το χανιώτικο ποδόσφαιρο».

-Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τη νέα σεζόν;

«Τη νέα σεζόν θέλω πάνω από όλα να έχω υγεία και να μείνω μακριά από τραυματισμούς. Θα προσπαθήσω να αποδείξω ότι αξίζω ευκαιρίες, προκειμένου να βοηθήσω και εγώ από την πλευρά μου την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook