Πήγε στο αεροδρόμιο και προκάλεσε… χαμό! Ο λόγος για έναν μικρούλη ουρακοτάγκο ο οποίος κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ-ντε-Γκολ του Παρισιού και όταν έφτασε μπροστά στους τελωνιακούς, αρνήθηκε πεισματικά να τους αφήσει να ελέγξουν το αγαπημένο του λούτρινο αρκουδάκι προκειμένου να διαπιστώσουν εάν μετέφερε απαγορευμένες ουσίες.
Ειδικότερα, όταν το κλουβί του ζώου έφτασε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Χιλή, οι πράκτορες της υπηρεσίας ασφαλείας θέλησαν να ελέγξουν το λούτρινο αρκουδάκι όμως ο αρκετά… διεκδικητικός ουρακοτάγκος αρνήθηκε κατηγορηματικά να τους το παραχωρήσει.
Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά την παρέμβαση πολλών υπαλλήλων, το ζώο δεν άλλαζε στάση ενώ πηγή της αστυνομίας έλεγε ότι «κόντεψε να τα σπάσει όλα όταν προσπάθησαν να του πάρουν το λούτρινο». Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, οι υπάλληλοι ασφαλείας αναγκάστηκαν τελικά να συμβιβαστούν…
Πέρασαν δύο φορές ολόκληρο το κλουβί του από ακτίνες Χ και αφού βεβαιώθηκαν ότι δεν έκρυβε κάτι επικίνδυνο ή παράνομο, τον άφησαν να φύγει για τη Χιλή. Οι ουρακοτάγκοι θεωρούνται απειλούμενο είδος και ζουν περίπου 30 χρόνια ελεύθεροι και έως 40 χρόνια σε αιχμαλωσία.

parapolitika.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook