Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα ένα μεγάλο μέτωπο φωτιάς στην Κερατέα Αττικής, με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη με τις φλόγες, για να μην απειληθούν σπίτια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια, ενώ οι φλόγες κινούνται από Λάκιζα προς Διψέλιζα.

Οι τοπικές αρχές πάντως κάνουν λόγο για εμπρησμό, καθώς η πυρκαγιά εκδηλώθηκε με διαφορά λίγης ώρας σε δύο μέτωπα. Το πρώτο μέτωπο ξέσπασε στις 14:55 σε δασική περιοχή στη θέση Σάκκα με χαμηλή βλάστηση, ενώ το δεύτερο εκδηλώθηκε στις 15:26 στη θέση Λάκιζα με πεύκα.

Επί τόπου επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρα τμήμα, έξι οχήματα των δήμων, τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

 

Φωτιές σε Εύβοια και Κιλκίς

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιές στην Εύβοια και το Κιλκίς.

Η φωτιά στην περιοχή Λέπουρα Αλιβερίου ξέσπασε το πρωί στις 11:40 σε δύσβατο σημείο με χαμηλή βλάστηση. Πριν λίγο αναζωπυρώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων, χωρίς όμως να απειλεί κατοικημένη περιοχή. 

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 15 οχήματα με 40 πυροσβέστες, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τρία οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Παράλληλα, πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή Μπακέικα στο Κιλκίς, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο νωρίς το απόγευμα, χωρίς να απειληθούν σπίτια.

Νωρίτερα, είχε εκδηλωθεί φωτιά και στην περιοχή Πεδινό Κιλκίς, η οποία κι αυτή τέθηκε υπό έλεγχο. Από την πυρκαγιά κάηκαν περίπου 1000 στρέμματα με υπολείμματα καλλιεργειών. Στο σημείο επιχείρησαν 13 οχήματα με 32 πυροσβέστες.

newpost.gr