Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι στην Κερατέα, εκεί όπου χθες ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στις θέσεις Σάκκα, Λάκιζα και Χαράδρα Ωβριοκάστρου, κοντά στους οικισμούς Πλάκα και Διψέλιζα.

\"\"

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής ζημιές έχουν υποστεί ζημιές ένα μαντρί και ένα παράπηγμα.

\"\"

Δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα σινούκ, επιχειρούσαν από την ώρα που ξέσπασε η φωτιά σε δύο σημεία, με διαφορά μισής ώρας στις 14:55 και 15:26. 

\"\"

\"\"

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έχει θέσει τις υπηρεσίες της στην Αττική σε γενική επιφυλακή. 125 πυροσβέστες με 56 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο, δύο αεροσκάφη, τρία αεροσκάφη αλλά και 6 οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παραμένουν εκεί. 

\"\"

\"\"

«Δεν έχουμε άμεση απειλή για τα σπίτια γιατί έχουμε φροντίσει να τα περιφρουρούμε, δηλαδή υπάρχουν δυνάμεις εκεί που όταν γυρνά η φωτιά προς το μέρος τους την αποτρέπουν» δήλωσε στη ΝΕΡΙΤ ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής κ. Τσόγκας.

\"\"

Για την ώρα δεν προβλέπεται σχέδιο εκκένωσης του οικισμού, όπως είπε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κωνσταντίνος Λεβαντής στο protothema.gr, που καταγγέλει πως οι φωτιές δεν ήταν τυχαίες: «Είναι εμπρησμός, τα σημεία είναι σε απόσταση πάνω 500 μέτρα το ένα από το άλλο, στην ίδια κατεύθυνση».

Παρ\’ ότι αυτή την ώρα στην περιοχή επικρατεί άπνοια, ο κ. Λεβαντής εξέφρασε την ανησυχία του για πιθανές αναζωπυρώσεις και ανέφερε ότι η πρώτη εικόνα είναι πως καταστρέφεται ό,τι γλύτωσε από τις φωτιές του 1985.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook