Με μια λαμπερή εκδήλωση και επίτιμους καλεσμένους τους Αντώνη Νικοπολίδη και Γιούρκα Σεϊταρίδη ο «Γαλανόλευκος Φάρος» πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης (25/5) τα εγακίνια του Μουσείου της Εθνικής Ελλάδος. Του χόρου που μέσα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα έχει «συλλέξει» το καλύτερο κομμάτι της ιστορίας του αντιπροσπευτικού συγκροτήματος.

Φανέλες των διεθνών, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αναμνηστικά κασκόλα και άλλα πολλά συνθέτουν το σκηνικό του νέου χώρου που δημιουργήθηκε στα Χανιά. Στα εγκαίνια κεντρικά πρόσωπα σίγουρα ήταν ο τερματοφύλακας του Euro 2004, Αντώνης Νικοπολίδης, αλλά και το δεξί μπακ εκείνης της «χρυσής» ομάδας που «τρέλανε» τους πάντες με την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης, Γιούρκας Σεϊταρίδης. Επίσης παραβρέθηκαν ο παλαίμαχος διεθνής διαιτητής Περικλής Βασιλάκης, αλλά και αρκετοί δημοσιογραφοί που έχουν συνδέσει το όνομα τους με την Εθνική ομάδα όπως οι Δημήτρης Μαλισιώβας, Γιάννης Δάρας και Κώστας Βερνίκος.
Το παρόν έδωσαν και πολλοί τοπικοί φορείς, αρκετοί εκ των οποίων τιμήθηκαν από τον σύλλογο φίλων της Εθνικής.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον αγιασμό, στον οποίο έδειξε και ένα ακόμα ταλέντο του ο Περικλής Βασιλάκης, που έψαλε κατά την διάρκειά του όντας ψάλτης από τα γεννοφάσκια του.
Στην συνέχεια ακολούθησαν οι βραβεύσεις διαφόρων προσώπων.
Κατά σειρά βραβεύτηκαν ο Περικλής Βασιλάκης από τον Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Απόστολο Βουλγαράκη, ο Δημήτρης Μαλισιώβας από τον αντιδήμαρχο Χανίων Δημήτρη Λειψάκη, ο δημοσιογράφος από την Πάτρα Σπύρος Μπουλής από τον αντιπρόεδρο της ΤΕΔΚ Ν. Χανίων Ελευθέριο Παπαδερό, ο Κώστας Βερνίκος από τον Δημοσθένη Δεδότση, ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Παύλος Γερακάρης (το βραβείο επειδή απουσίαζε πήρε η δημοσιογράφος Άννα Σαλαπάτα) από τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Βλαζάκη, ο κ. Παπαδερός από τον περιφερειακό σύμβουλο Χανίων Γιώργο Κονταξάκη, ο κ. Βουλγαράκης από τον περιφερειακό σύμβουλο Χανίων Τάσο Κουρουπάκη και ο Δήμαρχος Χανίων Μανόλης Σκουλάκης (το βραβείο παρέλαβε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λειψάκης) από τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Κουκλάκη.
Στην συνέχεια ο Δήμος Χανίων, με τους κ.κ. Λειψάκη και Βλαζάκη, παρέδωσε από ένα αναμνηστικό λεύκωμα της πόλης των Χανίων στους Νικοπολίδη και Σεϊταρίδη, ενώ υπήρξε και η δέσμευση στν Π. Βασιλάκη ότι θα λάβει το ίδιο και αυτός από τον Δήμαρχο της πόλης.
Το τέλος των βραβεύσεων ήρθε φυσικά με την τιμή από τον «Γαλανόλευκο Φάρο» και τον πρόεδρο του Νίκο Φλέκκα στους Αντώνη Νικοπολίδη και Γιούρκα Σεϊταρίδη, που παρέλαβαν από ένα κρητικό μαχαίρι μαζί με το άλμπουμ φωτογραφιών της Εθνικής και την κάρτα μέλους του συλλόγου. Ο Νικοπολίδης με τον αριθμό 4001 και ο Σεϊταρίδης με το 4002, με συμβολική κατάληξη και τους δύο το νούμερο που φορούσαν στην φανέλα με το εθνόσημο.
Ακολούθησε το κόψιμο της κορδέλας που έγινε από τους δυο επίτιμους καλεσμένους και η είσοδος του κοινού μέσα στο Μουσείο.
Εκεί είχαν την δυνατότητα όσοι παραβρέθηκαν στα εγκαίνια και ήθελαν να αγοράσουν το λεύκωμα με τις φωτογραφίες της Εθνικής και να τους το υπογράψουν οι δύο Έλληνες διεθνείς, που φωτογραφήθηκαν κιόλας με τους φίλους του αντιπροσοπευτικού συγκροτήματος.

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook