Ο "Δίας" ένας σκυλάκος βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, σε άθλια κατάσταση απο την πείνα, σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι κοντά στον Μουζουρά Χανίων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων "Η προστασία των ζώων", το εντυπωσιακό είναι πως ο "Δίας" αν και δεν ήταν δεμένος και μπορούσε να φύγει, έμεινε στον χώρο του, περιμένοντας - μάλλον - την επιστροφή των ανθρώπων που τον φρόντιζαν.

Διαβάστε την συγκινητική αναφορά του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων:

Εχθές το απόγευμα ειδοποιηθήκαμε από έναν φοιτητή που έκανε πεζοπορία με φίλους του, για ένα σκύλο που βρισκόταν σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι κοντά στην περιοχή του Μουζουρά Χανίων.Εθελοντής μας πήγε μαζί με το φοιτητή και αντίκρυσε έναν αποστεωμένο σκύλο σε πολύ κακή κατάσταση,παρόλα αυτά φιλικό και καλοσυνάτο.

Επικοινωνήσαμε με τον κτηνίατρο κο Ξηρουχάκη,γιατί ήταν Σαββατόβραδο και είχε λήξει η ώρα της εφημερίας,ο οποίος άνοιξε το κτηνιατρείο του και μεταφέραμε το άτυχο ζώο.Αρχικά η κλινική του εικόνα είναι αρκετά καλή και τα προβλήματά του προέρχονται από την ασιτία και την έλλειψη νερού.Αύριο θα γίνουν αιματολογικές εξετάσεις.Το σκυλάκι θα φιλοξενηθεί μέχρι και αύριο στο κτηνιατρείο.


Ο φιλόζωος φοιτητής που μας ειδοποίησε προθυμοποιήθηκε να φιλοξενήσει το σκυλάκο μέχρι το τέλος Αυγούστου,αλλά θα λείπει την επόμενη εβδομάδα.Ψάχνουμε φιλοξενία για μια εβδομάδα,καθώς το ζώο δεν μπορεί να γυρίσει στο χώρο του.

Αυτό που μας έκανε τρομερή εντύπωση και μας συγκίνησε είναι ότι το ζώο παρέμενε στο χώρο παρόλο που ήταν ελεύθερο και το σπίτι είχε ελλειπή περίφραξη και μπορούσε να φύγει και να αναζητήσει τροφή και νερό.Φαίνεται ότι κάποτε ευζωούσε και αυτό αποδεικνύεται από το φροντισμένο σπιτάκι του που έγραφε το όνομά του,από το γεγονός ότι ήταν ελεύθερο,φορούσε ακριβό περιλαίμιο και αντιπαρασιτικό κολλάρο-το οποίο βέβαια ήταν πολυκαιρισμένο.


Για κάποιο λόγο που δε γνωρίζουμε ακόμη,ο κηδεμόνας του έφυγε από το σπίτι αφήνοντας πίσω του και το Δία.Αυτός όμως-πιστός φύλακας και αληθινός φίλος-δεν εγκατέλειψε το χώρο του και τον περίμενε μάταια να γυρίσει,υπομένοντας για άγνωστο διάστημα το μαρτύριο της πείνας και της δίψας.

Παρακαλούμε κοινοποιείστε για να βρεθεί προσωρινή φιλοξενία για το Δία και μια οικογένεια να τον ξαναγαπήσει.Είναι σίγουρο ότι δε θα την εγκαταλείψει ποτέ!!!"