Την Δευτέρα 14/7, στις 9:15 πμ στο Κτίριο Επιστημών του Πολυτεχνείου Κρήτης θα γίνει η έναρξη του 16ου Ευρωπαϊκού Θερινού Σχολείου Συστημάτων Πρακτόρων - 16th European Agent Systems Summer School (EASSS 2014). 

Το σχολείο συνδιοργανώνεται από το Πολυτεχνείο Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και άλλους επιστημονικούς οργανισμούς και προγράμματα.

Το θερινό σχολείο EASSS 2014 παρουσιάζει στους συμμετέχοντες τις σύγχρονες τεχνολογίες και τάσεις στο χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης και ειδικότερα στον τομέα των Ευφυών Πρακτόρων. 

Τα μαθήματα που θα παρουσιαστούν στο Σχολείο από 25 διακεκριμένους καθηγητές και ερευνητές από Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια (ενδεικτικά Imperial College London, King’s College London, Oxford, Université Paris-Dauphine, University of Edinburg, University of Southampton, University of Toulouse, Universitat de Barcelona, TU Delft, κ.α.).

Στο σχολείο θα συμμετέχουν περισσότεροι από 50 φοιτητές (κυρίως μεταπτυχιακού επιπέδου) από το εξωτερικό (ενδεικτικά, από Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ισραήλ, Μεξικό, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρωσία, Τουρκία) και την Ελλάδα.

Είναι καλεσμένοι για να απευθύνουν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Βουλγαράκης και ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Καθ. Βασίλειος Διγαλάκης.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον δικτυακό τόπο: http://easss2014.tuc.gr/