Ευρεία σύσκεψη υπό τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, στο πλαίσιο διεξαγωγής του δημοσίου διαλόγου με θέμα τη σκοπούμενη αναδιάταξη των δυνάμεων του Ε.Σ.Υ., θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12μ , στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Candia Maris, στο Δήμο Γαζίου στο Ηράκλειο Κρήτης. 
Στη σύσκεψη θα κατατεθούν σκέψεις και προτάσεις για τα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, με βάση την μέχρι τώρα επεξεργασία από τους αρμόδιους φορείς, ενώ απόψεις μπορούν να καταθέσουν προφορικά, ή εγγράφως με σχετικά υπομνήματα και όλοι οι προσκεκλημένοι στη σύσκεψη φορείς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr οι συζητήσεις θα βασιστούν σε δύο δεδομένα.
Αφενός τις προτάσεις της 7ης ΔΥΠΕ (τις οποίες παρουσίασε το Flashnews.gr), όπως διαμορφώθηκαν από τα στελέχη του υπουργείου.
Αφετέρου στον Υγειονομικό χάρτη της χώρας που συνέταξε το υπ.Υγείας καταγράφοντας όλα τα στατιστικά δεδομένα (τον οποίο επίσης έχει παρουσιάσει το Flashnews.gr σε ότι αφορά στην Κρήτη).
Υπενθυμίζεται πως σε ότι αφορά στις προτάσεις βασική κατεύθυνση δεν είναι η συγχώνευση Νοσοκομείων, αλλά η διοικητική ενοποίησή τους με στόχο να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα των διοικητικών μηχανισμών.
Έτσι τα Νοσοκομεία Χανίων και Ρεθύμνου θα έχουν κοινό διοικητή και διοικητικό μηχανισμό, το ίδιο τα δύο Νοσοκομεία του Ηρακλείου και τα 4 Νοσοκομεία του Λασιθίου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Flashnews, αυτό είναι κάτι που πρέπει να θεωρείται ως δεδομένο.
Από κει και πέρα, η συζήτηση και σε επιστημονικό-ιατρικό επίπεδο, αφορά στις επιμέρους συγχωνεύσεις τμημάτων μέσα στα Νοσοκομεία Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και σε ευρύτερο επίπεδο στα Νοσοκομεία Λασιθίου.
Κατεύθυνση θα είναι η συγχώνευση ομοειδών τμημάτων, ενώ ρόλο θα διαδραματίσουν και άλλοι φορείς υγείας, όπως για παράδειγμα το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης, στην Σούδα Χανίων.
Υπενθυμίζεται πως οι συζητήσεις και η επεξεργασία των προτάσεων έχει ημερομηνία λήξης, η οποία, σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές του υπουργού Υγείας, είναι το τέλος Ιουνίου.
Flashnews.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook