14 Ιουλίου 1992, μεσημέρι. Ο Θάνος Αξαρλιάν, μόλις 20 χρονών περπατά στη διασταύρωση της Καραγιώργη Σερβίας με την οδό Βουλή, έχει μόλις βγει  στο πεζοδρόμιο.

Ενα βήμα και η φονική ρουκέτα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη με στόχο τον τότε υπουργό οικονομικών Γιάννη Παλαιοκρασσά σκοτώνει τον νεαρό.

Η χώρα παγώνει και οι εικόνες από εκείνη την μέρα δεν μπορούν να ξεχαστούν.

\"\"

Η εικόνα του αιμόφυρτου νεκρού Θάνου και του άντρα που θρηνεί και οδύρεται πάνω του, χαράχθηκαν ανεξίτηλα στη συλλογική μνήμη.

Σήμερα οι συγγενείς του αλλά και πλήθος πολιτών τελούν βουβό, οργισμένο μνημόσυνο για τον 20χρονο Θάνο. Ισως ακόμα πιο φορτισμένα, μετά την κυκλοφορία των βιβλίων του Δημήτρη Κουφοντίνα και του Σάββα Ξηρού και ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος δήλωσε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή μίλησε για ένοπλη πάλη του Σάββα Ξηρού.

Είχε δηλώσει χαρακτηριστικά «μάρτυρες πήγαν βουλευτίνα και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν άνθρωπο που είχε 97% αναπηρία, με προβλήματα υγείας πολλά από τα οποία προκλήθηκαν μέσα στη φυλακή. Γιατί; Διότι εννοούμενος ως τρομοκράτης από το Σύνταγμα και από το νόμο διάλεξε την ένοπλη πάλη. Όμως εμείς είμαστε δίκαιοι, \”πενηνταρίσιοι\” σε όλους, κύριε Υψηλάντη».

Από χθες το βράδυ κυκλοφορεί στα social media το ακόλουθο μήνυμα για τον αδικοχαμένο Θάνο.

\"\"
parapolitika.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook