Αντίθετος σε κάθε μορφής αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας εμφανίσθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε.

  Σύμφωνα με το Reuters, μιλώντας στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, ο Σόϊμπλε υποστήριξε πως κάθε ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας θα ήταν επικίνδυνη για τη φερεγγυότητα της χώρας.

«Ένα σενάριο αναδιάρθρωσης του χρέους έχει υψηλούς κινδύνους», δήλωσε, κληθείς να σχολιάσει τις διεργασίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τις διαβουλεύσεις για μια τέτοια εξέλιξη.

«Θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεση ωρίμανση του συνόλου των δανείων, με τις αντίστοιχες συνέπειες για την ελληνική φερεγγυότητα», προσέθεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Σημειώνεται πως χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε πως εξετάζει ένα μηχανισμό αναδιάταξης του ελληνικού χρέους σε εθελοντική βάση, χωρίς μείωση της ονομαστικής αξίας των ομόλογων.

Η ήπια αυτή αναδιάταξη (reprofiling) του ελληνικού χρέους, έχει προκαλέσει μεγάλη αβεβαιότητα και αποφάσεις αναμένονται στη Σύνοδο Κορυφής της 23ης και 24ης Ιουνίου.

 

in.gr