Κορυφώνονται οι αντιδράσεις κατά της εν πλω διαδικασίας καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας δυτικά της Κρήτης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη πάνω στο \”πλοίο φάντασμα\” Cape Ray.

Φορείς, συλλογικότητες και κάτοικοι του νησιού ετοιμάζουν τριήμερο αποκλεισμό της βάσης της Σούδας, από το Σάββατο 19 Ιουλίου ενώ σήμερα νωρίς το απόγευμα αντιπροσωπεία του Παγκρήτιου Συντονιστικού θα συναντηθεί με τον πρέσβη της Ρωσίας.

Στη συνάντηση που έχει προσδιοριστεί για τις 4μμ θα μετάσχουν ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός, οι Δήμαρχοι Αρχανών Αστερουσίων Ρούσσος Κυπριωτάκης και Σφακίων Παύλος Πολάκης καθώς και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιάννης Χαρωνίτης.

Η αντιπροσωπεία θα επιδώσει στον πρέσβη την επιστολή, που του έχει ήδη αποσταλεί,  ενάντια στο εγχείρημα, που με την μορφή της στρατιωτικής επιχείρησης συντελείται στην περιοχή της Μεσογείου, παρά την σθεναρή διαμαρτυρία που έχουν εκφράσει με κάθε τρόπο και μέσο και προς κάθε κατεύθυνση.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Στις 7 σήμερα το απόγευμα στο Ηράκλειο, έχει προγραμματιστεί από το ΠΑΜΕ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Λιοντάρια.

Επίσης στα Χανιά, το ΠΑΜΕ και η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων έχουν προγραμματίσει για τις 8 το βράδυ συγκέντρωση στην πλατεία 1866

Στο Ρέθυμνο, θα πραγματοποιηθεί στις 7:30 το απόγευμα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο της πόλης

Εν τω μεταξύ, η καταστροφή των χημικών της Συρίας στο θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Κρήτης αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης για πρώτη φορά σε επίπεδο ΕΕ, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. (δείτε εδώ)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook