Το θεατρικό έργο το «Θεριό του Ταύρου» του σατιρικού συγγραφέα και πολιτικού ακτιβιστή Αζίζ Νεσίν επιστρέφει στο Ηράκλειο, με τρείς παραστάσεις από τη θεατρική ομάδα των δημοσιογράφων της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ).

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου, οι παραστάσεις θα δοθούν το Σάββατο 19, τη Κυριακή 20 και τη Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014 στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» στις 9:30 το βράδυ. Το θεατρικό έργο παρουσιάζουν δωρεάν οι δημοσιογράφοι του Ηρακλείου και ο σκοπός είναι κοινωνικός, καθώς αντί εισιτηρίου οι θεατές καλούνται να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας και φάρμακα, που θα διατεθούν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Σκηνοθέτης της παράστασης είναι ο Γιώργος Αντωνάκης, και σε αυτή συμμετέχουν οι: Ελένη Βακεθιανάκη, Μάριος Διονέλλης, Μαρία Ζαννιά, Αντιγόνη Καμπάνη, Δημήτρης Κολοτούρος, Χάρης Λεοντάκης, Κατερίνα Μηναδάκη, Κώστας Παπάζογλου, Ειρήνη Τσάκα, Ελίνα Φαρσάρη, Μιχάλης Φουργιαλάκης, και Ιορδάνης Δημητριάδης.

Η παράσταση είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα της τουρκικής λογοτεχνίας, με οικουμενικό, όμως, χαρακτήρα. Πρόκειται για το διάσημο θεατρικό του Αζίζ Νεσίν «Το Θεριό του Ταύρου» το οποίο, αν και γράφτηκε, ως διήγημα αρχικά, το 1953, εξακολουθεί να παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο και με μηνύματα που κουβαλούν πολλαπλές αναγνώσεις.

Οι δημοσιογράφοι του Ηρακλείου ανεβάζουν το συγκεκριμένο έργο μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις με τα έργα «Θεατρικές Διαδρομές», «Με δύναμη από την Κηφισιά» και «Κοινός Λόγος».