Την επόμενή του συνάντηση θα πραγματοποιήσει το Συντονιστικό Πολιτών Μεσαράς την Τρίτη 22 Ιουλίου στις 21.00 στην πλατεία \”Λ. Κλάδου\” στις Μοίρες.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

\”Η αρχή έγινε! Με πρωτοβουλία ανθρώπων από δύο παράλληλες αυτοδιοικητικές κινήσεις, τη «Φαιστού Πολιτεία» και τους «Ενεργούς Πολίτες για μια άλλη Γόρτυνα», συντονιστήκαμε με φορείς, σωματεία και πολίτες της Μεσαράς, μοιραστήκαμε σκέψεις και προβληματισμούς και βρεθήκαμε στην πρώτη ανοικτή Λαϊκή Συνέλευση, πριν από ένα μήνα, διατρανώνοντας την αντίθεσή μας στο κλείσιμο του ΙΚΑ και σε όσα άλλα έχουν “πάρει” από την Μεσαρά, για να αντισταθούμε σε ότι σχεδιάζουν για μας χωρίς εμάς οι τάχατες κυβερνώντες κατ\’ επιταγήν των ξένων επικυρίαρχων μας.

Αποδείχτηκε ότι οι προαναφερόμενοι μαζί με τοπικούς δημοτικούς και πολικούς παράγοντες θέλουν να μας ξεγελάσουν για άλλη μία φορά και να επιβάλουν τα σχεδιαζόμενα. Δεν τους πιστεύουμε πια δεν τους εμπιστευόμαστε, αντιστεκόμαστε.

Σήμερα καλούμαστε να επιλέξουμε για μας αλλά και για τα παιδιά μας για αυτό και άλλα θέματα. Μας χτυπούν από παντού. Αντιδράσαμε για ένα τοπικό ζήτημα με το βλέμμα στραμμένο σε ό,τι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα. Σε μια χώρα που:

– σχεδόν ο μισός ενεργός πληθυσμός της βουλιάζει στην ανεργία, πάνω από 300.000 νοικοκυριά διαθέτουν μηδενικό εισόδημα και 600.000 παιδιά υποσιτίζονται και 3.000.000 πολίτες είναι ανασφάλιστοι, χωρίς πρόσβαση σε πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

– εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και μικροεπιχειρηματίες βρίσκονται υπερχρεωμένοι σε τράπεζες και κράτος, οι άστεγοι πολλαπλασιάζονται και οι καταμετρημένες αυτοκτονίες από το 2010 ξεπερνούν τις 5.000

– το Σύνταγμα γίνεται κουρελόχαρτο και αυτονόητα ως χτες δημοκρατικά κεκτημένα καταργούνται

– τα δημόσια αγαθά και η δημόσια περιουσία ξεπουλιούνται, η εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία υποθηκεύονται

Αυτή είναι η πραγματικότητα που όλοι μας βιώνουμε, αυτή είναι η εικόνα ενός ακήρυχτου πολέμου και μιας ανθρωπιστικής κρίσης που όμοιά της δεν έχει βιώσει η πατρίδα μας μεταπολεμικά. Σε αυτή την εικόνα δεν έχουμε το δικαίωμα να είμαστε θεατές, «δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα». Το χρωστάμε στον τόπο μας, το οφείλουμε στα παιδιά μας!

Συνεχίζουμε! Έχοντας διαπιστώσει το πόσο σημαντικό είναι να σμίγουμε, να συζητάμε για τα κοινά μας προβλήματα, να συναποφασίζουμε για κοινές δράσεις και έχοντας βιώσει στο πετσί μας πόσο καταστροφικό είναι να παραμένουμε εγκλωβισμένοι στην ατομικιστική λογική του βολέματος ,του «δε βαριέσαι», της επανάστασης του καναπέ, θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα της ανατροπής!

Γιατί η αδράνεια και η περιφρόνηση των κοινών δεν μας ταιριάζει. Γιατί τα λόγια του μεγάλου Νίκου Καζαντζάκη είναι πιο επίκαιρα από ποτέ: «Ν\’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.»

Γιατί ήρθε η ώρα να απαντήσουμε στην ωμή και απροκάλυπτη βία της εγκατάλειψης , της πτώχευσης και της ανεργίας, με τα παλιά αξιακά χαρακτηριστικά της κρητικής κοινωνίας – τη συλλογικότητα, την αλληλοβοήθεια και την λεβεντιά.

Με συμμετοχή και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, με συντονισμό και κοινή δράση με τα υπόλοιπα κινήματα, χωρίς κομματικές ή άλλες αγκυλώσεις, χωρίς μεγάλα λόγια και βαρύγδουπες ιδεολογικές διακηρύξεις αλλά με σαφές πολιτικό περιεχόμενο: Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, να ξανακερδίσουμε την αξιοπρέπειά μας, να τους διώξουμε!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΣΤΙΣ 9 Μ.Μ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ «Λ.ΚΛΑΔΟΥ» ΣΤΙΣ ΜΟΙΡΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook