Το γεγονός ότι παραμένει ζωντανός μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ενός είδους θαύμα. Ο Ολλανδός ποδηλάτης Μάαρτεν ντε Γιόνγκε είχε και τύχη και Άγιο και… απ’ όλα, καθώς δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το γεγονός ότι είχε κλείσει και είχε ακυρώσει εισιτήρια και στις δύο μοιραίες πτήσεις της Malaysia Airlines!
Πως έχει η ιστορία; Ο Ολλανδός -που έχει συμβόλαιο με τη ποδηλατική ομάδα Terengganu, με έδρα τη Μαλαισία- είχε κανονίσει να επιστρέψει από τη Μαλαισία με τη μοιραία πτήση που εξαφανίστηκε τον περασμένο Μάρτιο, αλλά δεν μπήκε τελικά στο αεροπλάνο και ακύρωσε το εισιτήριο, επειδή ανέλαβε την τελευταία στιγμή την υποχρέωση να αγωνιστεί σε έναν αγώνα στην Ταϊβάν.
Είναι να μην αισθάνεται τυχερός μερικούς μήνες μετά, όταν το πρώτο Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών αγνοείται ακόμη; Στο μεταξύ, έτρεξε κανονικά σε όλους τους αγώνες της Terengganu: στο Τουρ της Ταϊβάν, στο πρωτάθλημα της Ταϊλάνδης και στον αγώνα ελεύθερης ποδηλασίας στις Φιλιππίνες. Τον Ιούνιο επέστρεψε στην Ολλανδία για να τρέξει στο ποδηλατικό Ράλι των Λιμνών Ronde Van Zeeland, καθώς και στο εθνικό πρωτάθλημα της Ολλανδίας.
Είχε ήδη γυρίσει στην Ασία στα μέσα Ιουλίου και πρόθεσή του ήταν να πάρει την άλλη μοιραία πτήση, εκείνη της MH17 της Malaysia Airlines. Ναι, αυτή που καταρρίφθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 17 Ιουλίου. Κι όμως, η τύχη του ήταν εκεί και του χαμογέλασε ξανά, καθώς ο Ντε Γιόνγκε βρήκε φθηνότερο εισιτήριο επιστροφής στην Ευρώπη από άλλη αεροπορική εταιρεία, με άλλη διαδρομή και ακύρωσε την κράτηση στην πτήση που καταρρίφθηκε.
Είναι να μη νιώθει τρισευτυχισμένος και ευλογημένος μετά;

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook