Δημοσιογράφος έβαλε… χέρι σε αποσκευή θύματος του Boeing 777!

Δημόσια συγγνώμη για έναν ρεπόρτερ του, ο οποίος παρουσίασε στον αέρα τα περιεχόμενα αποσκευής που άνηκε σε επιβάτη του μοιραίου αεροπλάνου, από το σημείο της συντριβής στην ανατολική Ουκρανία, ζήτησε το Sky News.

O δημοσιογράφος Colin Brazier επιδείκνυε στην κάμερα αντικείμενα που βρίσκονταν μέσα σε μία ανοικτή χειραποσκευή θύματος, ωστόσο γρήγορα συνειδητοποίησε πως αυτό που έκανε ήταν αντιδεοντολογικό και ανήθικο, προσπαθώντας να το «μαζέψει».

«Δεν θα έπρεπε να το κάνουμε αυτό», ανέφερε.

Παρόλα αυτά, η κίνησή του πυροδότησε την εξαγριωμένη αντίδραση της κοινής γνώμης, η οποία χαρακτήρισε το θέμα «εξωφρενικό», αναγκάζοντας το Sky News να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη.

«Σήμερα, ενώ παρουσιάζαμε από την περιοχή της συντριβής το δυστύχημα της πτήσης MH17, ο Colin Brazier, σε μια προσπάθεια να περιγράψει το μέγεθος της ανθρώπινης τραγωδίας, έδειξε στο κοινό το περιεχόμενο μιας αποσκευής.

Ο Colin αναγνώρισε αμέσως ότι αυτό ήταν απρεπές. Τόσο ο Colin, όσο και το Sky News ζητάμε συγγνώμη για την προσβολή», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του βρετανικού πρακτορείου ειδήσεων, χωρίς να γίνει λόγος για κυρώσεις εναντίον του δημοσιογράφου.

parapolitika.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟΣ