Την μετακίνηση χειρουργού από το νοσοκομείο της Ιεράπετρας, όπου προσλήφθηκε, στο νοσοκομείο του Αγ. Νικολάου καταγγέλλει με επιστολή του προς το Υπουργείο Υγείας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Στην επιστολή αναφέρεται:

"Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και επικίνδυνη ενέργεια του Διοικητή του Γ.Ν.Λασιθίου για την μετακίνηση του χειρουργού από το νοσοκομείο της Ιεράπετρας όπου προσλήφθηκε, στο νοσοκομείο του Αγ. Νικολάου.

Το ΦΕΚ (670/30-5-2014) διορίζει σαφώς το γιατρό στο πρώην Γ.Ν.Κ.Υ. Ιεράπετρας, την ίδια ημέρα όμως του διορισμού του, ο κ. Μακρονικολάκης αποφάσισε και τη μετακίνηση του.

Η μετακίνηση αυτή είναι ισοπεδωτική για το Νοσοκομείο μας και επικίνδυνη για τη ζωή μας. Η υπόσχεση του Διοικητή της 7ης Υ.Π.Ε κ. Γρηγοράκη, του Αν. Διοικητή κ.Ματαλλιωτάκη καθώς και του κ.Πλακιωτάκη για το διορισμό ενός Χειρουργού και ενός Παθολόγου στο Νοσοκομείο μας αποδεικνύεται απόλυτη κοροϊδία.

Αφήνει το νοσοκομείο μας ακάλυπτο από χειρουργό αρκετές ημέρες του μήνα, με συνέπεια ο χρόνος που χρειάζεται για την διακομιδή του επείγοντος περιστατικού στο επόμενο νοσοκομείο να αποβεί μοιραίος.

Είστε υπεύθυνοι! Αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Αυτή τη στιγμή η δύναμη της χειρουργικής κλινικής σε ιατρικό προσωπικό είναι δύο μόνιμοι και ένας επικουρικός χειρουργός, ο οποίος θα αποχωρήσει σε λίγες μέρες. Δεν μπορεί να λειτουργήσει μια χειρουργική κλινική με δύο χειρουργούς, έτσι αναγκαστικά ακολουθεί κι αυτή το δρόμο της Παθολογικής κλινικής που είναι κλειστή.

Ένα Νοσοκομείο χωρίς Χειρουργική και Παθολογική κλινική, δεν είναι Νοσοκομείο.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης του κ. Μακρονικολάκη.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ!

Οι Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και ο Λαός της Ιεράπετρας είμαστε αποφασισμένοι να ξεκινήσουμε νέους αγώνες, όπως εμείς ξέρουμε να δίνουμε."