Κόλαφος είναι η πραγματικότητα που καταγράφει και αναδεικνύει η σημερινή μας έρευνα για τους χώρους που ανέμελα μπορεί να παίζουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, μιας και το παιδικό παιχνίδι τους μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε παιχνίδι ζωής ή θανάτου.

Κι αυτό γιατί, ανεξέλεγκτα λειτουργούν δεκάδες παιδότοποι , όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο που έχει αποστείλει η στις τοπικές Αστυνομικές Αρχές του Ηρακλείου αλλά και την μαρτυρία του υπεύθυνου οργάνου που ασκεί τον έλεγχο στους χώρους αυτούς.

Σύμφωνα με το έγγραφο που έχει στην διάθεση του το Flashnews.gr , πάρα πολλοί παιδότοποι δεν έχουν ελεγχθεί και δεν έχουν λάβει τα απαραίτητα έγγραφα που διασφαλίζουν την ακίνδυνη λειτουργία για τα μικρά παιδιά.

\"\"

Οι παιδότοποι αυτοί βρίσκονται σε ξενοδοχεία, σε εστιατόρια και ταβέρνες, σε χώρους μαζικού παιδικού παιχνιδιού, σε καφετέριες και σε χώρους κοινωνικών εκδηλώσεων. Δηλαδή παντού όπου οι γονείς αφήνουν ανεξέλεγκτα και ανέμελα να παίζουν τα μικρά παιδιά τους.

Στις κρατικές υπηρεσίες σήμανε συναγερμός μετά το πρόσφατο περιστατικό με το θανάσιμο τραυματισμό του ανήλικου που συνέβη στην Αττική, ωστόσο φαίνεται ότι ούτε οι τοπικοί επιχειρηματίες ούτε οι τοπικές ελεγκτικές αρχές βρήκαν την συνείδηση να ελέγξουν ποιοι χώροι πληρούν τις προδιαγραφές και ποιοι ΟΧΙ!

\"\"

Μιλώντας αποκλειστικά στο Flashnews.gr ο Διευθυντής της ΒΕΤΑΜ Νικόλαος Σκορδαράς τόνισε ότι \”κάποιοι δεν θα \’πρεπε να κοιμούνται ήσυχοι από τις παραλήψεις και την προχειρότητα που επικρατεί και στην Κρήτη…\”

Ο έλεγχος θα μπορούσε να προλάβει τα χειρότερα ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών σε παιδότοπους πολύ απλά δεν τον ζητά.

Άλλωστε στο παρελθόν έχουν σημειωθεί και σοβαροί τραυματισμοί σε παιδιά μικρής ηλικίας που χρειάστηκε να μεταφερθούν σε κρατικά νοσοκομεία σύμφωνα με τον ίδιο.

ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Ο εκπρόσωπος του κρατικού φορέα που πραγματοποιεί τους ελέγχους ζητά , από τους γονείς να ενημερωθούν με το τι πρέπει να ισχύει σ\’ αυτές τις περιπτώσεις ,να ευαισθητοποιηθούν άμεσα πριν είναι αργά, και να ζητούν το σχετικό πιστοποιητικό ελέγχου πριν επιτρέψουν στα παιδιά τους να εισέλθουν σ´ αυτούς τους χώρους .

\"\"
Αυτό το έγγραφο πρέπει να ζητούν οι γονείς συνοδοί των μικρών παιδιών πριν τα αφήσουν να παίξουν σε οποιοδήποτε παιδότοπο

\"\"

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί από τους γονείς – συνοδούς ότι δεν υπάρχει πιστοποιητικό ελέγχου ή αυτό έχει λήξει τότε επιβάλλεται να γίνει αναφορά – καταγγελία στις αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες του Δήμου ή της Αστυνομίας .

Ο ίδιος συμπληρώνει ότι οι περισσότεροι επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες αυτών των χώρων όχι μόνο δεν φοβούνται να λειτουργούν ανεξέλεγκτα αυτούς τους χώρους με τα παιχνίδια, αλλά δεν πτοούνται και από τα τσουχτερά πρόστιμα που ελλοχεύουν, ίσως γιατί καλά γνωρίζουν ότι οι αστυνομικές αρχές και οι αυτοδιοικητικές δεν προλαβαίνουν να προχωρήσουν σε επιβολή προστίμων.

Εμείς αύριο ως οφείλουμε, θα ζητήσουμε και επίσημα τα στοιχεία από την τοπική Αστυνομική Διεύθυνση προκειμένου να διαπιστώσουμε πως έχει μέχρι σήμερα λειτουργήσει η Αστυνομία.

Κώστας Συλιγάρδος
Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook