Τα περισσότερα θύματα του μοιραίου Boeing 777 των μαλαισιανών γραμμών, που συνετρίβη την περασμένη εβδομάδα στην ανατολική Ουκρανία, μετρά η Ολλανδία αφού από τις 298 ψυχές που «θυσιάστηκαν» στον ουκρανικό εμφύλιο, οι 193 ήταν Ολλανδοί. 

Και ενώ σήμερα οι σοροί των θυμάτων αναμένεται να παραδοθούν σε Ολλανδούς αξιωματούχους, αφού πριν από λίγο έφτασε στο Χάρκοβο της Ουκρανίας το τρένο-νεκροτομείο, με τα πτώματα των θυμάτων του μοιραίου Boeing 777, πολλοί Ολλανδοί θρηνούν με τον δικό τους τρόπο για το χαμό των συμπολιτών τους.

Αλλάζοντας τη φωτογραφία του προφίλ τους στα social media (Facebook, Instagram και Twitter) με ένα μαύρο τετράγωνο, φίλοι και συγγενείς των θυμάτων πενθούν για τον άτυχο θάνατο των δικών τους ανθρώπων. Πρώτος ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, ο Frans Timmermans, μαύρισε την εικόνα του προφίλ του για τους 193 Ολλανδούς που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους. 


Γρήγορα, η «τάση» αυτή εξαπλώθηκε και στο Twitter σε συνδυασμό μάλιστα με το hastag #BringThemHome (#Φέρτε τους πίσω στο σπίτι τους). Το συγκεκριμένο hastag χρησιμοποιήθηκε και από χρήστες στην Αυστραλία, τον Καναδά, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, χώρες οι οποίες έχασαν και αυτές δικούς τους ανθρώπους στη μοιραία συντριβή. 

protothema.gr