Τους σπόρους μια μελλοντικής τους συνεργασίας έβαλαν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μετα την πρώτη συναντηση των αντιπροσωπειών των δυο κομμάτων, με θέμα αιχμής το μελλον της Κεντροαριστεράς.
Και οι δυο πλευρές κανουν λόγο για ένα καλό κλίμα σε αυτή την πρώτη διερευνητική επαφή, όπου αναζητήθηκε ο κοινός τόπος για αυτά που τους ενώνουν, αλλα και το γεφυρωμα των οποίων διαφόρων τους.
Ειναι ενδεικτικό οτι γραμματέας της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος μετά το τέλος της συνάντησης μίλησε για σημάδια σύγκλισης σε αρκετά σημεία, αλλα και για τα περιθώρια περαιτέρω συγκλίσεων, τα οποία θα αναζητηθούν σε νεα συναντηση στο εγγύς μελλον και τον γραμματέα της ΚΟ ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα να δηλώνει οτι εγινε ενας ειλικρινής και γόνιμος διάλογος χωρις προαπαιτουμενα και προσχήματα.
Ωστοσο, όπως αναμενόταν, δεν δόθηκαν πειστικές απαντήσεις, σε αυτή τη χρονική στιγμή τουλαχιστον για αυτά που τους χωρίζουν.
Όπως για παράδειγμα για το αίτημα του ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει η ΔΗΜΑΡ εδω και τωρα τη σχέση της με τον ΣΥΡΙΖΑ, μετα και την πρόσφατη επιστολή Κουβελη προς τον Αλέξη Τσιπρα για ένα προοδευτικό μπλοκ εξουσίας.
«Εμείς δεν θέλουμε να δαιμονοποιήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν θέλουμε να νομιμοποιήσουμε και τον λαϊκισμό ούτε να δίνουμε την εντύπωση ότι πατάμε σε δύο βάρκες», ηταν η γραμμή στη συναντηση των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ.
Με καχυποψία και επιφυλακτικότητα αντιμετώπισαν οι εκπροσωποι της ΔΗΜΑΡ τις διεργασίες ενοψει και του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης που οργανώνει το ΠΑΣΟΚ για την μετεξέλιξη του, με τον γραμματέα της ΚΕ Θανάση Θεοχαρόπουλο, τον γραμματέα της ΚΟ Δημητρη Αγαγνωστακη και τον μέλος του Συντονιστικού της Προοδευτικής Συνεργασίας Στέφανο Μανίκα, να μην απαντούν αμεσως στην πρόσκληση για συμμετοχή στο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης και να παραπέμπουν στις αποφάσεις στο δικό τους Συνεδριο που θα προηγηθεί χρονικά.
Οι εκπροσωποι του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, Κωνσταντινος Πιερρακάκης και Δημητρης Καρύδης, διευκρίνισαν πάντως ότι η συναίνεση στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι προαπαιτούμενο για τη συνέχιση του διαλόγου, ξεκαθαρίζοντας ωστοσο οτι δεν μπαίνουν στη λογική του ΣΥΡΙΖΑ για μικροκομματικά παιχνίδια με το θεσμό του πολιτειακού άρχοντα.
news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook