Μια πειθαρχημένη ικανοποίηση για την πορεία της απορροφητικότητας των κονδυλίων του ΕΣΠΑ διατύπωσε με μεγάλη προσοχή στο Flashnews.gr ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ.Στ.Αρναουτάκης.

Το εγχείρημα δείχνει σημάδια βελτίωσης αφού πριν από 20 περίπου ημέρες οι κωλυσιεργίες είχαν προκαλέσει την οργίλη αντίδραση του Περιφερειάρχη Κρήτης.

Τώρα υπάρχουν σημαντικά ίχνη ανάκαμψης και σύμφωνα με τον κ.Αρναουτάκη: «Θα καταστεί εφικτό να πιάσουμε τον στόχο των 80 εκατομμυρίων ευρώ από το Περιφερειακό Πρόγραμμα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκυρία είναι τόσο απαιτητική που δεν μπορεί να πάει ούτε μια μέρα χαμένη σε ένα τόσο μεγάλο στοίχημα για την Κρήτη, ενώ κομβικής σημασίας για την επίτευξη του στόχου είναι η στενή συνεργασία Αρναουτάκη-Καρούντζου και όλων των Αντιπεριφερειαρχών.

Τέλος φαίνεται ότι και οι «Καλλικρατικοί»Δήμαρχοι κατανόησαν το κατεπείγον του θέματος και σπεύδουν να καταθέσουν ολοκληρωμένες προτάσεις για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ.

Την ερχόμενη Δευτέρα 30 Μαϊου στις 11 το πρωί, συγκαλείται ευρεία σύσκεψη για το θέμα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου για να «ξεμπλοκάρουν» τα έργα υπό την προεδρία των κυρίων Αρναουτάκη και Καρούντζου.

Flashnews.gr-Γ.Ουντράκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook