Τρίωρη στάση εργασίας και συμβολική κατάληψη στα κτίρια της διοίκησης του ΟΛΗ, πραγματοποιούν αυτή την ώρα, υπάλληλοι του λιμανιού, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.

Πρόκειται για μία πανελλαδική κινητοποίηση που έχει  προειδοποιητικό χαρακτήρα. Οι εργαζόμενοι στο ηράκλειο συγκεντρώθηκαν στις 7 πρωί έξω από τον ΟΛΗ, όπου και ανάρτησαν πανό με τα αιτήματα τους. Ο ΟΜΥΛΕ, σε χθεσινή ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει \”ανερμάτιστη και εγκληματική πολιτική το ξεπούλημα των λιμανιών που διαδραματίζουν ζωτικής σημασίας δραστηριότητες για τη ναυτιλία, τον τουρισμό, τις μεταφορές και την Εθνική Ασφάλεια\”.

Οι υπάλληλοι των λιμανιών τη Δευτέρα θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, ενώ για την Τρίτη έχουν εξαγγείλει νέες στάσεις εργασίας και πορεία διαμαρτυρίας σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Επίσης στις 4 Ιουνίου θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στην Αθήνα.

Την Πέμπτη συνεδρίασαν και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι παραμένουν σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα. Στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΛΗ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook