Εικόνες φρίκης. Εικόνες ντροπής. Εικόνες που όχι μόνο δεν θα έπρεπε να καταγράφονται αλλά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Όχι μόνο στη Γάζα, αλλά πουθενά, σε κανένα μέρος του πλανήτη.

Όμως υπάρχουν. Είναι το χειρότερο πρόσωπο του πολέμου. Είναι αποδείξεις και ντοκουμέντα ενός εγκλήματος κατά αθώων που συνεχίζεται συστηματικά παρά τις φωνές απόγνωσης, τις φωνές για βοήθεια.

Οι φωτογραφίες είναι πολύ πολύ σκληρές. Είναι εικόνες από εμπόλεμη ζώνη. Από μια περιοχή όπου ο πόλεμος γίνεται για την… ειρήνη.

Το Σάββατο, πριν ξεκινήσει η 12ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία, πάντα στο όνομα της ειρήνης, οι ισραηλινοί αποφάσισαν να βομβαρδίσουν τη Λωρίδα της Γάζας. Ανάμεσα στις περιοχές που μπήκαν στο στόχαστρο και το χωριό Κούζαα ανατολικά της Χαν Γιουνίς.

18 μέλη της ίδιας οικογένειας είχαν παγιδευτεί στο σπίτι τους από την περασμένη Πέμπτη. Το Σάββατο ήρθε το τελειωτικό χτύπημα των ισραηλινών. Θύματα ξανά παιδιά, όπως στην παραλία της Γάζας λίγες μέρες πριν. Όχι μαχητές της Χαμάς. Όχι μέλη της Ισλαμικής Τζιαχάντ. Παιδιά. Ανήλικα.

Οι φωτογραφίες των νεκρών τους σωμάτων αμέσως κατέκλυσαν το twitter. Απόδειξη ενός εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας. Μόνο που η ανθρωπότητα κωφεύει συστηματικά και εσκεμμένα.

\"\"
\"\"
\"\"
\"\"
\"\"
\"\"
Σχεδόν 20 μέρες μετά την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Γάζα, οι νεκροί Παλαιστίνιοι έχουν ξεπεράσει τους 1100. Στην πλειοψηφία τους άμαχοι.

Η \”παρέλαση\” του Νετανιάχου
Η Χαμάς αποφάσισε κατόπιν εορτής να συναινέσει στην πρόταση του ΟΗΕ για 24ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία μέχρι στις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας. Νωρίτερα όμως είχαν προηγηθεί συγκρούσεις με τρεις Παλαιστίνιους νεκρούς.

Μόνο που με πάτημα τις επιθέσεις της χθεσινής νύχτας, το Ισραήλ αρνείται να συμμορφωθεί, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας εμφανίστηκε σε δυο αμερικανικά μέσα και προσπαθεί να πείσει για την ορθότητα των αποφάσεων και το δίκαιο του πολέμου που έχει ξεκινήσει χωρίς να τελειώνει.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατηγόρησε την Χαμάς πως παραβίασε την 24ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα που πρότεινε η ίδια. Μιλώντας στο CNN και στην εκπομπή \”State of the Union\” είπε: \”Η Χαμάς ούτε καν τηρεί την εκεχειρία που προτείνει η ίδια. Εξακολουθεί να εξαπολύει εναντίον μας επιθέσεις αυτή τη στιγμή που μιλάμε\”.

Και στη συνέχεια έβγαλε μια… πολεμική κραυγή: \”το Ισραήλ θα λάβει όποια μέτρα είναι απαραίτητα για την προστασία του ισραηλινού λαού\”.

Σε άλλη του συνέντευξη στο \”Fox News Sunday\”, ο Νετανιάχου είπε ότι η Χαμάς έχει παραβιάσει πέντε εκεχειρίες τις οποίες είχε δεχτεί και εφαρμόσει το Ισραήλ.
\”Τις απέρριψαν όλες, τις παραβίασαν όλες, περιλαμβανομένων δύο ανθρωπιστικών εκεχειριών το τελευταίο 24ωρο\”.

Επίσης, μιλώντας στην εκπομπή \”Meet the Press\” του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC ότι \”μοναδική επιλογή\” είναι η ειρηνευτική πρωτοβουλία με τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου και πρόσθεσε ότι στόχος του Ισραήλ είναι η \”αποστρατιωτικοποίηση της Γάζας\”.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Νετανιάχου, ο Μαρκ Ρετζέβ, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι η πρόταση της Χαμάς για νέα 24ωρη εκεχειρία \”δεν είναι σοβαρή\”.

\”Η Χαμάς πρότεινε μία εκεχειρία και στη συνέχεια παραβίασε την ίδια την εκεχειρία που είχε προτείνει. Στερείται σοβαρότητας (η πρόταση). Εκεχειρία σημαίνει εκεχειρία\”, είπε ο ίδιος.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook