Ένα ρεκόρ που λίγοι κατέχουν κυνηγάει ο Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός ανέβηκε για δεύτερη φορά φέτος στο βάθρο και για 97η στην καριέρα του. Έτσι, θέλει να πράξει το ίδιο άλλες 3 φορές, προκειμένου να πιάσει τις 100 παρουσίες και να μπει στη σχετική λίστα με τους πιλότους που έχουν 100 ή περισσότερα βάθρα στην καριέρα τους στη Formula1.
Στο εν λόγω κλαμπ ανήκουν μέχρι στιγμής μόνο οι Μίκαελ Σουμάχερ και Αλέν Προστ, με τον εφτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να μετράει 155 και τον Γάλλο 106. Παράλληλα, ο πιλότος της Ferrari επέκτεινε το σερί τερματισμών της Scuderia εντός των βαθμών στους 78 αγώνες, ενώ έγινε ο τρίτος πιλότος φέτος που τερμάτισε μπροστά έστω από μία Mercedes, μετά τους Ντάνιελ Ρικιάρντο και Βαλτέρι Μπότας, όταν κανένα από τα μονοθέσιά της δεν έχει εγκαταλείψει.
Τέλος, ύστερα από το ατύχημα του Χούλκενμπεργκ, ο Αλόνσο είναι ο μοναδικός πιλότος που φέτος έχει πάρει βαθμούς σε κάθε αγώνα. Έτσι, έχουμε περάσει ήδη τα μισά της σεζόν, μπροστά υπάρχει το καλοκαιρινό… διάλειμμα, ενώ απομένουν ακόμα οχτώ Γκραν Πρι για το φινάλε, στα οποία ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής πιστεύει πως χρειάζεται τρελούς αγώνες για να πετύχει τον στόχο του.
gazzetta.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook