Την Παρασκευή 1η Αυγουστου στις 10 το πρωί ο Ιστιοπλοϊκός όμιλος Χανίων σας προσκαλεί να συμμετέχετε στα απλά πειράματα Φυσικής που θα γίνουν από διακεκριμένους επιστήμονες του CERN (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Φυσικής), του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πολυτεχνείου Κρήτης. 
Μοναδική προϋπόθεση να είστε από 9 εως 99 ετών.

Τί είναι η σκοτεινή ύλη, τί συνέβη στην αντι-υλη, τί μας λένε τα νετρίνα; Οι μοριακοί φυσικοί μελετούν την ύλη την ενέργεια τον χώρο και τον χρόνο.

Ανακαλύψτε τον επιστήμονα μέσα σας! Δοκιμαστείτε σε διαφορες δραστηριότητες που αναπαριστούν τον τρόπο με τον οποίο οι επιστήμονες εξερευνούν την φύση.

Επεξεργαστείτε αληθινά δεδομένα που έχουν συλλεχθεί από το πείραμα ATLAS στον μεγαλύτερο επιταχυντή προτονίων του κόσμου, τον LHC (μεγάλο επιταχυντή αδρονίω) στο CERN , Γενέβη, Ελβετία. Η ανάλυση των δεδομένων οδήγησε στην βραβευμένη με Νόμπελ ανακάλυψη του μποζονίου Ηiggs.

Δείτε πως διαφορετικά σωματίδια αλληλεπιδρούν σε έναν άλλο ανιχνευτή του CERN, τον CMS. Μελετηστε τις διατάξεις που δημιουργούν τα σωματίδια αναγνωρίζοντας τις υπογραφες Higgs. Δείτε τις διατάξεις των W+ και W- μποζονιων. Τις παράγει ο LHC στους ίδιους αριθμούς;

Εχουμε παζλ, αντικείμενα κρυμμένα σε πηλό, ατσάλινους βόλους που συγκρούονται σε τροχιές και μια πρόκληση για όλους ώστε να βοηθήσουν να μετρηθεί το μέγεθος ενός στόχου χωρίς να χρησιμοποιηθεί χάρακας.

Οποιοσδήποτε από 9 ως 99 χρονών μπορεί να διασκεδάσει εξερευνώντας αυτές τις δραστηριότητες.

Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook