Ένας κρατήρας βάθους τριών μέτρων άνοιξε στη γη, στο σημείο που καρφώθηκε το αεροπλάνο της Air Algerie, το οποίο εκτιμάται ότι καρφώθηκε στο έδαφος με ταχύτητα 900 χιλιομέτρων την ώρα.

Ένα απόκοσμο τοπίο, με συντρίμμια μαυρισμένα και κατεστραμμένα, αντικρίζουν πλέον οι Γάλλοι στρατιώτες που κλήθηκαν να περιφρουρήσουν το σημείο. Λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης και του ισχυρού «σοκ» που προκλήθηκε από την συντριβή, τα ανθρώπινα σώματα και τα κάθε είδους αντικείμενα μέσα από το αεροπλάνο διαμελίστηκαν αστραπιαία. Αυτή είναι και η αιτία που μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί ούτε μία σορός ακέραιη στον τόπο του δυστυχήματος.

Οι ειδικοί δεν έχουν καταλήξει στο τι οδήγησε τελικά στη συντριβή του αεροσκάφους που μετέφερε συνολικά 118 άτομα.

Η σφοδρή καταιγίδα που επικρατούσε στην περιοχή φαίνεται να είναι ο ισχυρότερος παράγοντας, αν και επισημαίνεται πως ο λόγος για τον οποίο καρφώθηκε στο έδαφος το αεροπλάνο μπορεί να είναι και ο αποπροσανατολισμός των πιλότων - που μπορεί να προκλήθηκε από διάφορες αιτίες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν έχει αποκλειστεί ακόμα ούτε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους που εντοπίστηκαν αναμένεται να ρίξουν σύντομα περισσότερο φως στις συνθήκες του δυστυχήματος.

newsbomb.gr