Τον Αδάμ Παραδεισανό εξέλεξαν ομόφωνα οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης "Αμάρι Νέα Πορεία" στη θέση του Δημάρχου Αμαρίου, προκειμένου να ξεπεραστεί το θέμα που έχει προκύψει με τη μη ανακήρυξη του επικεφαλής του συνδυασμού Π. Μουρτζανού.

Η ανακοίνωση των εκλεγμενων δημοτικών συμβούλων της παράταξης:

"Οι Εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Αμάρι, Νέα Πορεία» με επικεφαλής τον Π. Μουρτζανό, συναντηθήκαμε την 29η Ιουλίου και συζητήσαμε την κατάσταση που έχει προκύψει μετά την απόφαση 191/2014 του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Χανίων.

Το δικαστήριο αποφάσισε πανηγυρικά ότι η παράταξή μας «Αμάρι, Νέα Πορεία» νίκησε στις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 και πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Οι Αμαριώτες και οι Αμαριώτισσες ψήφισαν για αλλαγή στον Δήμο, για διόρθωση των όσων απαράδεκτων συμβαίνουν, ώστε να οδηγηθούμε σε Νέα Πορεία όπως καταγράφηκε στο προεκλογικό μας Πρόγραμμα.

Η μη ανακήρυξη του επικεφαλής του συνδυασμού μας Π. Μουρτζανού ως Δημάρχου, μας λύπησε ιδιαίτερα, πιστεύουμε ότι θα δικαιωθεί με την προσφυγή μας στο ΣτΕ, ωστόσο εμείς διατηρούμε τη συγκρότηση και την ενότητά μας αρραγή ως παράταξη με επικεφαλής τον Π. Μουρτζανό, ο οποίος θα είναι ο πολιτικός μας εκπρόσωπος και ο επίσημος εκφραστής των θέσεών μας.

Η ενότητα και η σύμπνοια που μας έδωσε την εκλογική νίκη θα μας οδηγεί και στο μέλλον και καλούμε όλους τους Αμαριώτες και τις Αμαριώτισσες να ξεχάσουμε τα εκλογικά και τις πικρίες που τα συνόδεψαν και να βαδίσουμε ενωμένοι για το καλό του τόπου μας.

Οι αμφισβητήσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών τελείωσαν.

Μετά την άρνηση του πλειοψηφίσαντος Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Γενεράλη να αναλάβει την θέση του Δημάρχου Αμαρίου, αποφασίσαμε ομόφωνα στη χθεσινή συνεδρίαση μας, ύστερα από πρόταση του Π. Μουρτζανού, για Δήμαρχο Αμαρίου τον Αδάμ Παραδεισανό τ. Γυμνασιάρχη".

Βιογραφικό Σημείωμα

Γέννημα – θρέμμα Αμαριώτης, μόνιμος κάτοικος στον Άγιο Ιωάννη.

Γεωλόγος – Περιβαλλοντολόγος με βασικές σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ειδίκευση στις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και σε θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο ίδιο Πανεπιστήμιο. MSc Χημείας στο Διαπανεπιστημιακό Τμήμα ΔΙΧΗΝΕΤ.

Ενεργό μέλος στην Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης.

Μάχιμος εκπαιδευτικός για 32 χρόνια από τα οποία 11 στην Περιβαλλοντική Αγωγή, τα περισσότερα ως Υποδιευθυντής στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορδελιού Θεσσαλονίκης. Επιμορφωτής και συντονιστής ομάδων εργασίας Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε θέματα περιβάλλοντος και σε προγράμματα Δια Βίου Μάθησης.

Συμμετοχή σε αρκετά Συνέδρια, πολλές φορές ως εισηγητής, σε όλη την Ελλάδα. Για μια πενταετία Υποδιευθυντής σε Ελληνικά Σχολεία στο Μόναχο της Γερμανίας και τα τελευταία τρία χρόνια Διευθυντής στο Γυμνάσιο Τυμπακίου.

Γιά πολλά χρόνια Πρόεδρος σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων στη Θεσσαλονίκη και Αντιπρόεδρος στην ΠΕΕΚΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας.
Αντιπρόεδρος στο Σύλλογο Κρητών Μονάχου. Γραμματέας και Αντιπρόεδρος στην ΕΛΜΕ Βαυαρίας.

Ξένες γλώσσες Αγγλικά – Γερμανικά.