Μια εβδομάδα πλούσια σε πολιτιστικές δράσεις και παρεμβάσεις ήταν η προηγού-μενη για τον Όμιλο Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» (www.Aetogiannis.gr) Ξαφνικές χορευτικές εμφανίσεις (flash mob) στο κέντρο της πόλης, συνεργασία με Πολιτιστικούς Συλλόγους, ομιλίες – παραστάσεις στην ενδοχώρα και όμορφα κρητικά παραδοσιακά δρώμενα σε διάφορα σημεία προκάλεσαν έναν ευχάριστο «πολιτιστικό πυρετό» στα μέλη και τους φίλους του Ομίλου.
Την Κυριακή που μας πέρασε μια μεγάλη ομάδα από χορευτές του ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και πρωτοστάτησε στο εκρηκτικό “flash mob” – (ξαφνικό δρώμενο του δρόμου) με αφορμή την έλευση για πρώτη φορά στην Κρήτη του Disney Magic, του κρουαζιερόπλοιου Ναυαρχίδα της Disneyland. Ο Όμιλος με την μεγάλη συμμετοχή του έδωσε τον τόνο στον παραδοσιακό χορό και ενώθηκε με όλους τους παρευρισκόμενους (ξένους και ντό-πιους) σε μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα που είχε κέντρο της τον Κρητικό Πολιτι-σμό. 
Τις επόμενες ημέρες συμμετείχε με ομιλίες , παρουσιάσεις, με Χορευτική Παρά-σταση αλλά και μια μεγάλη παρέα στους εορτασμούς της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Παντελεήμονα σε Πατσίδες, Ελιά, Χερσόνησο.
Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από τους τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους με τους οποίους ο Όμιλος διατηρεί στενές σχέσεις συνεργασίας. Μάλιστα στην Ελιά λει-τουργεί εδώ και χρόνια με μεγάλη επιτυχία παράρτημα του Ομίλου, μέλη του οποί-ου θα παρουσίασαν χορούς με το συγκρότημα των Βασίλη Σταυρακάκη, Ψαρογιώρ-γη, Ιάκωβο Πατεράκη κ.α.
Στις Πατσίδες η παράσταση έγινε από μέλη του Ηρακλείου με το συγκρότημα του Νεκτάριου Σαμόλη ενώ παράλληλα γινόταν παρουσίαση πολιτιστικών στοιχείων της μουσικοχορευτικής μας παράδοσης. 
Και τα δυο βράδια ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι για όλους, με την επιμέλεια των Συλλόγων, στο οποίο συμμετείχαν μεγάλες συντροφιές του Ομίλου.
Την Κυριακή 27 Ιουλίου αντιπροσωπεία του Ομίλου βρέθηκε στα Ζωνιανά για να παραβρεθεί στην Γιορτή Τυριού και Βοσκού 2014. Μια γιορτή και μια περιοχή την οποία ο Όμιλος κατ\’ επανάληψη έχει θεσμικά υποστηρίξει με ποικίλες δράσεις Παιδείας & Πολιτισμού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook