Εξακόσιοι άνεργοι από το νομό Ηρακλείου έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ σχετικά με την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελουμένων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας - ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες – ΤοπΕΚΟ».

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Δίαυλος Απασχόλησης Δήμου Ηρακλείου» διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση για τους ωφελούμενους όλης της Περιφερειακής Ενότητας, αλλά και για τις επιχειρήσεις που προτίθενται να προσλάβουν επιδοτούμενο προσωπικό. Συνδιοργανωτές είναι οι Αναπτυξιακές Συμπράξεις «Δρόμοι Απασχόλησης» και «Κοινωνικός Ιστός», ενώ συμμετέχουν επίσης οι Α.Σ. «ΕΠΙ-ΔΡΑΣΗ», «Δρόμοι Απασχόλησης και Ανάπτυξης» και «Πρόοδος», όλες μέλη του Δικτύου Αναπτυξιακών Συμπράξεων Κρήτης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης δόθηκε συνέντευξη Τύπου από την αντιδήμαρχο Δέσποινα Συγγελάκη, καθώς ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στις Α.Σ. «Δίαυλος Απασχόλησης» και «ΕΠΙ-ΔΡΑΣΗ» και τον διευθυντή της Αναπτυξιακής Ηρακλείου Γιώργο Μαυρογιάννη.

Το πρόγραμμα επιδοτεί τις επιχειρήσεις με ποσά από 375 ευρώ και μέχρι 450 ευρώ για τέσσερις μήνες για την πρόσληψη ανέργων των προγραμμάτων ΤΟΠΕΚΟ και ΤΟΠΣΑ.

Οι ωφελούμενοι πρέπει:

• Να απευθυνθούν στις Αναπτυξιακές Συμπράξεις του προγράμματος στο οποίο έχουν ενταχθεί, προκειμένου να πάρουν τη σχετική βεβαίωση.
• Να προσκομίσουν τη βεβαίωση στον ΟΑΕΔ και με τη βοήθεια των εργασιακών συμβούλων να συμμετάσχουν στη διαδικασία σύζευξης και ανεύρεσης επιχείρησης που θα τους προσλάβει.
• Όσοι έχουν κάνει σύζευξη με επιχειρήσεις μέσω της Συμβουλευτικής, έχουν δώσει συνέντευξη και έχει συμφωνηθεί η πρόσληψή τους, να έρθουν σε επαφή με τα στελέχη Συμβουλευτικής, ώστε να μην επαναλάβουν την ίδια διαδικασία και από τον ΟΑΕΔ.