Οι παρακάτω φωτογραφίες δείχνουν ενα πιλότο να πηδάει απο το ανεμόπτερο του μετα απο μια δραματική σύγκρουση με ενα άλλο ανεμόπτερο κατα την διάρκεια διαγωνισμού στην Μεγάλη Βρετανία. 

Ο τυχερός πιλότος πήδηξε από το αεροσκάφος του, το οποίο βρισκόταν στα περίπου 1300 μέτρα, και έπεσε με αλεξίπτωτο μετά τη σύγκρουση των δυο ανεμόπτερων κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού. Ο 50χρονος πιλότος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα. 

Το ανεμόπτερο συνετρίβη ανάποδα στην περιοχή του Cambridgeshire και το σπασμένο φτερό προσγειώθηκε σε κοντινή απόσταση. 
Ο πιλότος του δεύτερου ανεμόπτερου προσγειώθηκε με ασφάλεια σε ένα αεροδρόμιο κοντά στο Μπέντφορντ. Το ατύχημα ειναι υπο έρευνα από την British Gliding Association (BGA). 

Οι πιλότοι έπαιρναν μέρος στον Hus Bos Challenge Cup, με άλλους 35 διαγωνιζόμενους. Το κάθε ανεμόπτερο πετούσε με ταχύτητα 80 χιλιόμετρα/ώρα. 

Ο Pete Stratten, διευθύνων σύμβουλος της BGA, δήλωσε οτι: «Αυτό το είδος του ατυχήματος συμβαίνει πολύ σπάνια, καθώς είναι ένα σχετικά ασφαλές άθλημα, αλλά όλοι αποδέχονται το γεγονός ότι υπάρχει σαφώς μεγαλύτερος κίνδυνος από οτι στα εμπορικά αεροσκάφη.\”  Τόνισε οτι τα ανεμόπτερα πετούσαν 80 χιλιόμετρα/ώρα και η δύναμη της συντριβής ήταν αρκετή για να διαχωρίσει το φτερό από το ανεμόπτερο. 


\"\" 

\"\" 


\"\" 

\"\" 

\"\" 

\"\" 

\"\" 

\"\" 

\"\"

Daily Mirror

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook