Περιζήτητες είναι οι βίλες – εξοχικές κατοικίες από ξένους τουρίστες, οι οποίοι ονειρεύονται να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα «στο δικό σου σπίτι».

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση έχει... ως αποτέλεσμα η προσφορά εξοχικών κατοικιών να αυξηθεί εφέτος, καθώς αρκετοί ιδιοκτήτες προτίμησαν να τα παραχωρήσουν έναντι αμοιβής, με σκοπό την ενίσχυση του οικογενειακού προϋπολογισμού.

Η Κρήτη δε λείπει από τη λίστα των περιοχών στις οποίες νοικιάζονται οι εξοχικές κατοικίες με τις τιμές να κυμαίνονται από 2000-2500 ευρώ.

Και όπως φαίνεται και στον πίνακα οι τιμές ενοικίου των βιλών στην Κρήτη δεν ανήκουν στη χαμηλή κατηγορία.

Αυτά προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από έρευνα που έκανε η εταιρεία E – Real Estates και συμπεριέλαβε περισσότερες από 40 περιοχές της χώρας.Πιο αναλυτικά, η «βασίλισσα» των διακοπών δεν είναι η Μύκονος, όπως όλοι νομίζουν, αλλά οι Σπέτσες.

Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι πιο «καυτοί» μήνες για τη μίσθωση μίας βίλας ανά εβδομάδα. Τα ποσά που ζητούν οι ιδιοκτήτες κυμαίνονται από 2.500 έως 4.500 ευρώ, ενώ τον Ιούνιο το κόστος για το ίδιο σπίτι διαμορφωνόταν στις 2.000 ευρώ.

 Οι τιμές αρχίζουν να μειώνονται από τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και πέφτουν έως 60%.

Πηγή: Έθνος της Κυριακής