Εκπροσωπεί το Ηράκλειο,την Κρήτη & ολόκληρη την Ελλάδα στα διεθνή Φεστιβάλ του εξωτερικού παρουσιάζοντας τον Πολιτισμό μας, τη μουσική, τους χορούς, τις ενδυμασίες, τις παραδόσεις μα κυρίως την συλλογική «πρεπιά» και την αξιοσύνη που δεν αφήνει να χαθεί όσο κι αν δοκιμάζεται. Κατακτά διεθνείς διακρίσεις, ταξιδεύει σε μέρη όπου δύσκολα πατά καλλιτεχνική ομάδα, αποτελεί τιμώμενη αποστολή σε παγκόσμιες διοργανώσεις και υψώνει την ελληνική σημαία σε μέρη που ποτέ ξανά δεν έχει κυματίσει.

Πρόκειται για τον Όμιλο Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» (www.Aetogiannis.gr) ο οποίος δεν τιμάται μόνο με υψηλές προσκλήσεις του εξωτερικού, αλλά ευτυχώς τυγχάνει της αναγνώρισης και από τους φορείς της Κρήτης. Πρόσφατα προσκλήθηκε από τον Δήμο Μαλεβιζίου και τον Δημοτικό του Οργανισμό Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Αθλητισμού να εκπροσωπήσει το Νομό Ηρακλείου στο διεθνούς εμβέλειας Φεστιβάλ “EL GRECO 2014”(με εκδηλώσεις σε Αθήνα, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία κ.α) το οποίο πραγματοποιείται στο Φόδελε από τη 1 έως τις 7 Αυγούστου 2014 ενώ παράλληλα διεξάγεται το Διεθνές Συμπόσιο και η Διεθνής Έκθεση Γλυπτικής & Ζωγραφικής στο Μουσείο ΔΟΜΗΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ. Οι εκδηλώσεις για το Έτος EL GRECO τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών και της UNESCO.

Το Νομό Χανίων εκπροσωπεί ο Λαογραφικός Όμιλος Σφακίων, το Νομό Ρεθύμνου το Χορευτικό Ανωγείων, το Νομό Λασιθίου το Χορευτικό Παλαικάστρου Σητείας και το Νομό Ηρακλείου ο Όμιλος \”Αετογιάννης\”. Η παράσταση του Ομίλου θα δοθεί την Δευτέρα 4 Αυγούστου στις 9μμ στην πλατεία του Φόδελε έπειτα από την ομιλία της Ειρήνης Βασιλάκη με θέμα \” Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος ως απόδημος Κρητικός\” Το χορευτικό του Ομίλου θα συνοδεύσει μουσικά η ορχήστρα του σπουδαίου Καλλιτέχνη Χαράλαμπου Γαργανουράκη ο οποίος στη συνέχεια θα δώσει συναυλία. Τέλος ο Δήμος Μαλεβιζίου στο πρόσωπο του Προέδρου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών θα τιμήσει τους απόδημους Κρήτες που διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook