Το όνομά του συζητήθηκε έντονα τις προηγούμενες ημέρες. Μπορεί οι περισσότεροι Ελληνες να μην είχαν ασχοληθεί ποτέ με την πολιτική σκηνή της Εσθονίας, αλλά σίγουρα θα θυμούνται για καιρό τον πρωθυπουργό της χώρας που έκανε διακοπές στην Ελλάδα νοικιάζοντας ένα… σεμνό και ταπεινό δωμάτιο στο Λασίθι.

Ο Τάαβι Ρούιβας είναι για πολλούς λόγους ξεχωριστή περίπτωση πολιτικού. Πρώτα από όλα η νεαρή ηλικία του, καθώς στα 35 του είναι ήδη πρωθυπουργός.

Στην Ελλάδα όμως έγινε γνωστός για την απόφασή του να κάνει διακοπές στην Κρήτη χωρίς σωματοφύλακες, δίχως να λάβει άλλα μέτρα ασφαλείας και επιλέγοντας για τη διαμονή του- με τη σύζυγό του και τη μικρή τους κόρη- ένα δωμάτιο με χαμηλή τιμή.

Τώρα, ο Ρούιβας δηλώνει… μισός Κρητικός. Εχει αδυναμία στους μεζέδες της κουζίνας του νησιού, πίνει ρακή και άκουσε μαντινάδες κατά τη διαμονή του στο Λασίθι. Αυτή ήταν η τρίτη επίσκεψή του στην Κρήτη- από όπου έφυγε το Σάββατο έπειτα από μία εβδομάδα στο Καλό Χωριό- και δήλωσε αποφασισμένος να διαφημίσει το νησί.

«Συνιστώ οπωσδήποτε την Κρήτη ως ασφαλή και ιδανικό προορισμό για οικογένειες», δήλωσε μιλώντας στο «Εθνος», ενώ πρόσθεσε ότι ο ίδιος και η οικογένειά του μαγεύτηκαν από τις ομορφιές του νησιού, τη φιλοξενία, την Ιστορία και βέβαια την κρητική κουζίνα.

Ολα αυτά ενώ έμενε σε ένα δωμάτιο με αντίτιμο 40 ευρώ την ημέρα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, παρότι ο ίδιος είναι πρωθυπουργός και η σύζυγός του, Λουίζα, γνωστή ποπ σταρ στη χώρα τους, με συμμετοχή σε μιούζικαλ και τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Φωτογραφία: Εθνος
πηγή \”ΈΘνος/ Μανώλης Κοκολάκης
iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook