Δεν υπάρχει καμία περίπτωση και κανένα περιθώριο μαζικής και αδιάκριτης νομιμοποίησης αλλοδαπών που έχουν εισέλθει και διαμένουν παράνομα στη χώρα, ξεκαθαρίζει το υπουργείο Εσωτερικών.

Στην ανακοίνωσή του, το ΥΠΕΣ ασκεί κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, αναφέροντας ότι μεταξύ 2005-2007 προσέφερε «μαζικά και αδιακρίτως νόμιμους τίτλους σε 150.000 περίπου αλλοδαπούς που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα».

Τέλος, το υπουργείο υπενθυμίζει ότι οι διατάξεις του Ν. 3838/2010 αφορούν και εφαρμόζονται αποκλειστικά σε νόμιμα διαμένοντες μετανάστες όχι σε αλλοδαπούς που έχουν εισέλθει και διαμένουν παράνομα,  διαχωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τους καταληψίες της Νομικής από τους έχοντες δικαίωμα παραμονής στη χώρα.

Κατάληψη και στη Θεσσαλονίκη

Στον έβδομο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης όπου έχουν εγκατασταθεί σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ξεκίνησαν απεργία πείνας, με αίτημα τη νομιμοποίησή τους στην Ελλάδα, 50 μετανάστες χωρίς χαρτιά.

 Οι συγκεκριμένοι ανήκουν στην ομάδα των συνολικά 300 μεταναστών, εκ των οποίων οι 250 βρίσκονται στη Νομική.

Σε κείμενό τους οι 300 αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «βάζουν την ζωή τους σε κίνδυνο γιατί, έτσι κι αλλιώς, δεν είναι ζωή αυτή για έναν αξιοπρεπή άνθρωπο».

Σε δηλώσεις του, το μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ και υπεύθυνος της Γραμματείας Μεταναστών του ΕΚΘ, Αναστάσιος Αραμπατζής, διευκρινίζει ότι είχε σταλεί αίτημα από το φόρουμ μεταναστών Κρήτης για τη φιλοξενία τους σε αίθουσα του ΕΚΘ, αλλά το αίτημα δεν απαντήθηκε.

Το ΕΚΘ, πάντως, παραχώρησε δύο τουαλέτες για την εξυπηρέτηση των απεργών πείνας και μια ξεχωριστή αίθουσα για δύο που έχουν ίωση. Επίσης, επεκτάθηκε η λειτουργία της θέρμανσης, όλο το εικοσιτετράωρο, για να μην υπάρξουν άλλα προβλήματα υγείας στο διάστημα της παραμονής τους στο κτίριο.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook