Για οικονομικούς λόγους \”πάγωσαν\” οι εργασίες αποκατάστασης του «Ιερού Ναού Αγίας Μαγδαληνής Χαλέπας Χανίων», καθώς η αποπεράτωση του έργου αναμένεται να στοιχίσει 30.000 ευρώ ενώ διαθέσιμα μέχρι στιγμής υπάρχουν κάτι παραπάνω από 7000 ευρώ.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:

Στην απάντησή του ο Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού αναφέρει μεταξύ άλλων:

«… Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί από την 28η ΕΒΑ στο μεγαλύτερο μέρος τους, ενώ υπολείπεται κυρίως η αντικατάσταση των επισμαλτωμένων κεραμικών πλακιδίων του τρούλλου και των εξωραχίων του ναού, επιφέροντας ζητήματα στεγανότητας του ναού. Η ολοκλήρωση των συγκεκριμένων εργασιών δεν κατέστη εφικτή, επειδή το υπολειπόμενο ποσό των 7.157,82 Ευρώ δεν επαρκούσε για να καλύψει το κόστος της αγοράς χειροποίητων επισμαλτωμένων πλακιδίων.

Κατόπιν έρευνας της αγοράς και παράλληλης διερεύνησης νέων μεθόδων παραγωγής επισμαλτωμένων πλακιδίων από το Πανεπιστήμιο Columbia, η 28η Εφορεία υπολόγισε το κόστος αποπεράτωσης του ναού στα 30.000 Ευρώ και έχει συμπεριλάβει την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του Ι.Ν. Αγίας Μαγδαληνής στο τροποποιημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δράσης του 2014».

Την ίδια ώρα, όπως ενημέρωσε χθες (5/8/2014) τον κ. Κυριάκο Βιρβιδάκη ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Ιωάννης Ανδριανός (ο οποίος είχε μεταβεί στον Ιερό Ναό Αγίας Μαγδαληνής κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στα Χανιά) το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού αποφάσισε να διαθέσει το ποσό των 12.000 ευρώ για την ολοκλήρωση των εργασιών στον Ιερό Ναό Αγίας Μαγδαληνής.

Όμως και πάλι \”τα κουκιά δεν βγαίνουν\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook