Ισχυρές βροχοπτώσεις, χαλάζι και κεραυνοί «χτύπησαν» χθες τμήματα της κεντρικής και βορειοανατολικής Κροατίας, της βορειοδυτικής Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και κάποιες περιοχές της Σερβίας, που εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωπες με τις συνέπειες των πλημμυρών του περασμένου Μαΐου.

Στην Κροατία, καταρρακτώδεις βροχές έπεσαν, χθες το πρωί, στο Κάρλοβατς, περίπου 50 χλμ. νότια του Ζάγκρεμπ, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα υπόγεια αρκετών σπιτιών και άλλα κτίρια και να δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων από τη συσσώρευση μεγάλης ποσότητας υδάτων στο οδόστρωμα και κατολισθήσεων. Χρειάστηκε δε η επέμβαση της Πυροσβεστικής προκειμένου να απομακρυνθούν κορμοί και κλαδιά δέντρων που έπεσαν.

Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν τις περιοχές Σλάτινα και Βιροβίτιτσα στο βορειοανατολική Κροατία, δημιουργώντας προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ δρόμοι, αυλές και υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων πλημμύρισαν από την υπερχείλιση υδάτων ποταμού στην πόλη Οραχόβιτσα.

Καταιγίδες και κεραυνοί έπληξαν τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, με την Μπάνια Λούκα να δέχεται μεγάλη ποσότητα νερού από την καταρρακτώδη χθεσινή βροχόπτωση.

Οι βροχές προκάλεσαν κατολισθήσεις στην πόλη Ζένιτσα, στο Μόσταρ έπεσε χαλάζι, ενώ εξαιτίας της κακοκαιρίας παρατηρήθηκαν διακοπές ρεύματος και προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλές περιοχές της χώρας.

Άστατος ήταν ο καιρός καθ\’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική και ανατολική Σερβία, με τις έντονες βροχοπτώσεις να δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία σήμερα το πρωί αλλά και σε σπίτια.

 newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook