Στην τελική φάση της μπήκε η πολύκροτη δίκη του Νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για το φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ.

Με την αγόρευση του εισαγγελέα και στη συνέχεια των συνηγόρων του, η δικαστική πράξη του δράματος φτάνει πλέον στο τέλος της. Πρώτος αγόρευσε ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ, ο οποίος χαρακτήρισε τον Πιστόριους «δόλιο μάρτυρα» που «δεν είπε την αλήθεια», ενώ κατηγόρησε και τους συνηγόρους του αθλητή ότι παρουσίασαν δύο διαφορετικές υπερασπιστικές γραμμές «εντελώς αντιφατικές».

Ο Πιστόριους έχει καταθέσει ότι πυροβόλησε άθελά του, αλλά και από φόβο, υποστήριξε ο Νελ επιμένοντας ότι το δικαστήριο πρέπει να διαλέξει μία μόνο από τις δύο υπερασπιστικές γραμμές.
Αύριο θα αγορεύσει ο συνήγορος του αθλητή, ο Μπάρι Ρουξ.

Ο Πιστόριους κατηγορείται για το φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στις 14 Φεβρουαρίου του 2013, στο σπίτι του στην Πρετόρια. Ο ίδιος το αρνείται και υποστηρίζει ότι την πυροβόλησε τραυματίζοντάς την θανάσιμα επειδή την πέρασε για διαρρήκτη. Η εισαγγελία όμως διατείνεται ότι την πυροβόλησε σκοπίμως ύστερα από καυγά.

Η δίκη διακόπηκε τον περασμένο μήνα και είχε ξεκινήσει στις 3 Μαρτίου.
Στη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας 39 ημερών κατέθεσαν 36 μάρτυρες.
Μετά και την αυριανή αγόρευση του Ρουξ, η δικαστής Θοκοζίλε Μασίπα θα ανακοινώσει την ετυμηγορία.

Στη Νότιο Αφρική δεν υπάρχουν ένορκοι στις δίκες κι έτσι η Μασίπα μαζί με τους δύο βοηθούς της θα αποφασίσουν για την τύχη του. Ο εισαγγελέας και οι συνήγοροι του Πιστόριους έχουν ήδη καταθέσει περίληψη των επιχειρημάτων τους. Αν κριθεί ένοχος για φόνο εκ προμελέτης, ο Πιστόριους αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 25 ετών.

nocomments.gr