Τελευταία ενημέρωση 11:58

Ένας Ρεθυμνιώτης 31 ετών και δύο Αλβανοί ηλικίας 27 και 31 ετών, βρίσκονται απο χθες στα χέρια των αστυνομικών αρχών καθώς κατηγορούνται πως εμπλέκονται σε μια φυτεία που βρέθηκε στο Βαλσαμόνερο του Δήμου Ρεθύμνου.

Συγκεκριμένα, μετά τον εντοπισμό , την Τετάρτη, σε δύο αγροτικές τοποθεσίες του Δήμου Μυλοποτάμου ,φυτειών με συνολικά 1.470 δενδρύλια κάνναβης (δείτε εδώ), οι έρευνες συνεχίστηκαν και την Πέμπτη απο το αστυνομικό ελικόπτερο με αποτέλεσμα να βρεθεί μια ακόμη φυτεία με 563 δενδρύλλια κάνναβης σε ορεινή περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου.

Επιπλέον, συνελήφθησαν, ένας Ρεθυμνιώτης και  δύο Αλβανοί οι οποίοι φαίνεται πως είχαν τον ρόλο των εργατών στην φυτεία.

Η σύλληψη των δύο Αλβανών, έγινε επι τόπου και παρά του ότι αυτοί προσπάθησαν να διαφύγουν, ενώ  απο τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν οι διωκτικές αρχές προχώρησαν και στην σύλληψη του Ρεθυμνιώτη ως ιδιοκτήτη φυτείας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Απο το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αστυνομικών Υπηρεσιών Κρήτης εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

" Συνελήφθησαν, χθες (07.08.2014) το πρωί, στο Δήμο Ρεθύμνου, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 27 και 31 ετών, καθώς και 31χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε χθες (07.08.2014) πρωινές ώρες, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφαλείας Κρήτης, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου, με την συνδρομή του Ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (Ο.Ε.Α.) Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ρεθύμνου, του Τμήματος Ασφαλείας Γεροποτάμου, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου, του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών Χανίων και του Γραφείου Εγκληματικών Ερευνών Ρεθύμνου.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκε σε δύσβατη - δασώδη περιοχή του παραπάνω Δήμου, ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος (φυτεία) όπου καλλιεργούντο επιμελώς πεντακόσια εξήντα τρία (563) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3 μέτρα, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Στον συγκεκριμένο χώρο, εντοπίστηκαν, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, οι δύο αλλοδαποί (27χρονος και 31χρονος), οι οποίοι προσπάθησαν ανεπιτυχώς να διαφύγουν, και αφού ακινητοποιήθηκαν, συνελήφθησαν.

Στο πλαίσιο της διενεργηθείσας έρευνας και προανάκρισης, προέκυψε ότι οι εν λόγω αλλοδαποί, καλλιεργούσαν τη συγκεκριμένη φυτεία, κατ΄ εντολή του 31χρονου ημεδαπού, έναντι του χρηματικού ποσού των δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ μηνιαίος (έκαστος).

Επιπλέον, εντοπίστηκαν δύο αυτοσχέδια καταλύματα, εκ των οποίων το ένα ήταν εντός της φυτείας (όπου διέμεναν οι δύο αλλοδαποί) και το δεύτερο βρισκόταν σε κοντινή απόσταση και ήταν ειδικά διαμορφωμένο για να χρησιμοποιείται ως παρατηρητήριο.

Άμεσα αναζητήθηκε ο 31χρονος, όπου εντοπίστηκε στον περιβάλλοντα χώρο της οικίας του, ενώ στη θέα των αστυνομικών επιχείρησε να διαφύγει και αφού ακινητοποιήθηκε συνελήφθη.

Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων της φυτείας.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου.
"