Υλικά
• 4 σύκα, χωρισμένα στη μέση
• 150 γρ. ξηρούς καρπούς ( αμύγδαλα & καρύδια)
• 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 60 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (αρωματισμένο με 40 ml. πετιμέζι)
 
Εκτέλεση
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε τους ξηρούς καρπούς για 8-10 λεπτά. Στη συνέχεια τους αποσύρουμε και μόλις κρυώσουν, τους ψιλοκόβουμε. 
 
Κατόπιν στην επιφάνεια ενός μικρού τηγανιού απλώνουμε τη ζάχαρη και από πάνω βάζουμε τα σύκα (με το κομμένο μέρος να εφάπτεται στη ζάχαρη). Ψήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν. 
 
Σε εκείνο το σημείο τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 2-3 δευτερόλεπτα ακόμα. 
 
Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με το αρωματισμένο γιαούρτι και τους ψημένους ξηρούς καρπούς.