Τα αδέλφια που ξέρουν τι θα πει κρητικό γλέντι έρχονται σήμερα Δευτέρα 11 Αυγούστου στην πλατεία Κοραή για να συνεχίσουν τις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώνουν για πέμπτη χρονιά φέτος το Μήλον της Έριδος, ο Αντίποδας, το La Brasserie, o Νότος και το δισκοπωλείο Αεράκης .

Τα αδέλφια Γιώργος και Νίκος Στρατάκης κρατώντας τα δικά τους κλειδιά από την …πόρτα της κρητικής μουσικής έρχονται στην πλατεία Κοραή στις 21:30 το βράδυ, για να ξεκλειδώσουν κάθε βήμα του χορού μας και του γλεντιού μας. Η απλότητα και η δεξιοτεχνία σε μια αδελφική σχέση κρητικής μουσικής.

Μια συναυλία στημένη και σχεδιασμένη με μεράκι από τους αδελφούς Στρατάκη μ ένα ύφος που δίνει άλλη διάσταση στην κρητική μουσική και μοιράζει …καρπούς τέχνης και τεχνικής από δυο δημιουργούς, που έχοντας βαθιά γνώση της παράδοσης μας, κάνουν ένα ποιοτικό βήμα μπροστά στη μουσική μας.

O Νίκος Στρατάκης ξεκίνησε από τα 11 του χρόνια να ασχολείται με το λαούτο με την οικογένεια των Ξυλούρηδων. Μετά την χρόνια μουσική διαδρομή του σε εμφανίσεις εντός και εκτός Ελλάδας, δημιούργησε με δική του προτροπή ένα μουσικό σχήμα μαζί με τον αδελφό του Γιώργο Στρατάκη.

Ο αδελφός του Γιώργος ασχολείται και αυτός από την ηλικία των 10 ετών με την λύρα σε παράλληλη πορεία με τον αδελφό του Νίκο. Το πλήρωμα του χρόνου ένωσε τα δύο αδέλφια όπου φέρνουν το σημερινό αποτέλεσμα προσπαθώντας να δημιουργήσουν και να χαράξουν την δική τους μουσική άποψη.

Απόψε, ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης στην πλατεία Κοραή σ ένα γνήσιο κρητικό γλέντι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook