Τα στελέχη που θα αναλάβουν τις κρίσιμες θέσεις των Αντιδημάρχων στον Δήμο Ηρακλείου, από την 1η Σεπτεμβρίου, παρουσίασε ο νέος Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.
Η παρουσίαση έγινε σε συγκέντρωση – στο ξενοδοχείο Αστόρια – της παράταξης που αναδείχθηκε νικήτρια στις πρόσφατες εκλογές και στην οποία είχε προσκληθεί και οι 220 υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού.
Αναλυτικότερα, ο κ.Λαμπρινός., ανακοίνωσε πως την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αναλαμβάνει ο πρώτος σε ψήφους δημοτικούς σύμβουλος κ.Γρηγόρης Πασπάτης.
Σε άκρως επιτελική θέση, τοποθετείται ο στενός συνεργάτης του Δημάρχου Ηρακλείου, κ.Πέτρος Ινιωτάκης, ο οποίος αναλαμβάνει τον σχεδιασμό των Ευρωπαικών προγραμμάτων, παράλληλα με τα καθήκοντα του Αντιδήμαρχου Αγροτικής Ανάπτυξης Περιβάλλοντος και Πρασίνου.
Επίσης Αντιδήμαρχος επι των Οικονομικών, αναλαμβάνει ο έμπειρος κ.Γιώργος Καραντινός.
Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί από την νέα δημοτική αρχή στον κοινωνικό τομέα και με στόχο την στήριξη των πολιτών, όπως είπε ο κ.Λαμπρινός ανακοινώνοντας την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Θεμάτων κα Αθηνά Κοχιαδάκη – Σπανάκη.
Ξεχωριστή ήταν η αναφορά του Δημάρχου Ηρακλείου και για τον τομέα της καθαριότητας καθώς ανακοινώνοντας τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Γιάννη Ρασούλη, ο κ.Λαμπρινός είπε με νόημα: «Γιάννη σε έξι μήνες θέλω η πόλη να είναι πεντακάθαρη».
Την Πολεοδομία αναλαμβάνει ο κ.Γιάννης Αναστασάκης και τα Τεχνικά Έργα ο κ.Χάρης Μαμουλάκης.
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουριστικών Θεμάτων ορίστηκε η κα Αριστέα Πλεύρη και Αντιδήμαρχος Παιδείας η κα Μαρία Καναβάκη.
Την διαχείριση της Δημοτικής περιουσίας αναλαμβάνει μια ακόμη γυναίκα, η κα Στέλλα Αρχοντάκη.
Επικεφαλής της Δημοτικής Επιχείρησης Αθλητισμού, τοποθετήθηκε ο κ. Κώστας Βαρδαβάς, ο οποίος παράλληλα θα είναι αρμόδιος και για τις Διοικητικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου, καθώς – όπως είπε ο κ.Λαμπρινός – «έχει πολύ μεγάλη εμπειρία και από τις προηγούμενες θητείες του ως αντιδήμαρχος και γνωρίζει άριστα τις διοικητικές υπηρεσίες».
Να σημειωθεί πως ο νέος Δήμαρχος Ηρακλείου, γνωστοποίησε και την τοποθέτηση του γνωστού νομικού Δημήτρη Ξυριτάκη ως Προέδρου της Βικελαίας Βιβλιοθήκης, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του κ.Ξυριτάκη και στην περίοδο της δικτατορίας.
Παράλληλα ο κ.Λαμπρινός επεσήμανε και τον αυξημένο ρόλο που θα διαδραματίσει η Βικελαία Βιβλιοθήκη από τον ερχόμενο Φθινόπωρο στα πολιτιστικά δρώμενα του Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook