Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν τουλάχιστον 500 μέλη της ιρακινής μειονότητας των Γεζίντι στη διάρκεια της προέλασής τους στο βόρειο Ιράκ, δήλωσε σήμερα στο Ρόιτερς ο ιρακινός υπουργός ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Μοχάμεντ Σία αλ Σουντάνι είπε ακόμη ότι οι τζιχανιστές έθαψαν ζωντανά κάποια από τα θύματά τους, περιλαμβανομένων παιδιών και γυναικών, και ότι περίπου 300 γυναίκες απήχθησαν ως σκλάβες.

Την ίδια ώρα οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί σε θέσεις των τζιχαντιστών της ISIS συνεχίζονται. Όπως έχει γίνει γνωστό από τον Μπάρακ Ομπάμα μέχρι στιγμής κατέστρεψαν τα όπλα και τον εξοπλισμό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επίθεση στην πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν, την Αρμπίλ. Τόνισε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παράσχουν στρατιωτική βοήθεια στην ιρακινή κυβέρνηση και στις κουρδικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι τόσο ο Ομπάμα όσο και άλλοι αξιωματούχοι έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης στο Ιράκ.

Εν τω μεταξύ βρετανικά και γαλλικά μεταγωγικά αεροσκάφη άρχισαν τις ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληθυσμούς που απειλούνται από την προέλαση των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ.

Χθες, αμερικανικά μαχητικά βομβάρδισαν θέσεις των τζιχαντιστών ύστερα από την απόφαση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αναλάβουν δράση για να αποφευχθεί «γενοκτονία».

Κούρδοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι κατά τους σημερινούς βομβαρδισμούς εναντίον τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 αντάρτες και τραυματίστηκαν 55.

Οι επιθέσεις είχαν στόχο την περιοχή Καζάρ, που βρίσκεται μεταξύ της Μοσούλης και του Αρμπίλ.

newsbeast.gr