Στη λίστα των ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται άλλο ένα κρυμμένο “διαμάντι”, η διάσημη βίλα του Μουσολίνι στη Ρόδο.

Χτισμένη στον Προφήτη Ηλία της Ρόδου, σε μια τεράστια έκταση  8.100 στρεμμάτων με πεύκα, η ετοιμόρροπη πλέον βίλα στέκει ακόμα επιβλητική, ενθύμιο από την ιταλική κυριαρχία στα Δωδεκάνησα.

Η πολυτελής κατοικία, χτίστηκε το 1936 από τον Ιταλό κυβερνήτη του νησιού κι έναν από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του Μουσολίνι, Σεζάρε Μαρία ντε Βέκι. Η κατοικία με την φαντασμαγορική θέα στο Αιγαίο πέλαγος, αν και φιλοξενούσε την οικογένεια του ντε Βέκι, σχεδιάστηκε για τον Ιταλό δικτάτορα, ο οποίος όμως δεν πρόλαβε να την χαρεί.

Πλέον, τα ξύλινα πατώματα του σαπίζουν και τα γκράφιτι διακοσμούν τους βρώμικους τοίχους του διώροφου ακινήτου, ωστόσο, το ΤΑΙΠΕΔ ευελπιστεί να καταφέρει να αναβιώσει την παλιά του αίγλη και να το πουλήσει, μέσω του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων με στόχο τη συγκέντρωση 22,4 δισ. ευρώ έως το 2022.

“Το επενδυτικό κλίμα έχει αλλάξει τους τελευταίους 12 μήνες όσον αφορά την αγορά ακινήτων, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Το μόνο κριτήριο είναι πλέον η υψηλότερη τιμή ανά ακίνητο\’ τονίζει ο Ανδρέας Ταπραντζής, διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ.
\"\"

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook