Ανακοίνωση της ΝΕ Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ:

\”Η ευθυγράμμιση της κυβέρνησης με τα κελεύσματα της ΕΕ και των ΗΠΑ για κυρώσεις απέναντι στην Ρωσία, οδήγησε σε αντίποινα με εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα από πλευράς της Ρωσίας για τις χώρες της ΕΕ αλλά την Ελλάδα. Εκατομμύρια τόνοι αγροτικών προϊόντων επιστρέφουν από την Ρωσία και άλλα τόσα είναι αποθηκευμένα σε ψυγεία.

Παράλληλα οι αφίξεις των Ρώσων τουριστών έχουν ανακοπεί και προστέθηκαν και οι «πτωχεύσεις» ρωσικών πρακτορείων. Αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή οι ζημιές για την οικονομία μας θα είναι μεσοπρόθεσμα ανυπολόγιστες.

Οι αγρότες της περιοχής μας, που ετοιμάζονται για την νέα σεζόν με μεγάλες δυσκολίες λόγω της κακής προηγούμενης, θα βρεθούν αντιμέτωποι με μεγαλύτερα προβλήματα. Οι αγορές της ανατολικής Ευρώπης και της Ρωσίας είχαν δημιουργήσει τα προηγούμενα χρόνια διεξόδους στα αδιέξοδα των δυτικών αγορών, και αν κλείσουν οι συνέπειες θα είναι πολύ σοβαρές.

Η πιθανή κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου θα προκαλέσει μεγάλες απώλειες σε αγορές που είναι εξαιρετικά σημαντικές για την οικονομία μας καθώς και σημαντικά πολιτικά προβλήματα στις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Ταυτόχρονα η Ελληνική μειονότητα της Ουκρανίας βρίσκεται σε πολύ μεγάλο κίνδυνο και κανένα μέτρο υπεράσπισης των δικαιωμάτων της δεν έχει τεθεί από την ελληνική Κυβέρνηση.

Καλούμε την κυβέρνηση όσο είναι νωρίς να διαφοροποιήσει την στάση της, να έρθει σε συνεννόηση με την Ρωσική κυβέρνηση και να ασκήσει την όποια διπλωματική της επιρροή, σε συνεργασία και με άλλες κυβερνήσεις που έχουν ανάλογα προβλήματα, για να εξομαλυνθούν οι σχέσεις ΕΕ και Ρωσίας, για το καλό όλων. Η αναβίωση του «Ψυχρού Πολέμου» είναι αντίθετη στο συμφέρον τόσο της χώρας όσο και της Ευρώπης συνολικά.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook