Είναι σύνηθες φαινόμενο για τους εκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους του κόσμου να ζουν σε πολυτελέστατα σπίτια και να βιώνουν την απόλυτη χλιδή. Όσο για τους υπόλοιπους ανθρώπους…απλά αρκούνται στο να τα βλέπουν!

Τα αρχοντικά και οι επαύλεις τυγχάνει να είναι οι συνηθέστερες κατοικίες των πλουσίων όμως πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν τα ρετιρέ.

Ακόμη και αν οι τιμές των κατοικιών συνεχίζουν να αυξάνονται, όλο και περισσότεροι εκατομμυριούχοι αγοράζουν ρετιρέ καθώς η αξία τους αυξάνεται, ως αποτέλεσμα του πληθωρισμού. Στην πραγματικότητα, όταν οι ενδιαφερόμενοι αγοράζουν ακριβά ρετιρέ, βοηθούν στο “άνοιγμα” της οικονομίας.

Αυτά τα εντυπωσιακά ρετιρέ είναι τα πιο ακριβά σε όλο τον κόσμο και βρίσκονται σε διάφορες γεωγραφικές τοποθεσίες.

10. Spencer Condominium, Νέα Υόρκη – 30 εκατ. δολ.

\"via

Διαθέτει 4 υπνοδωμάτια, εσωτερικό ασανσέρ και 4 ώρες υψηλής ποιότητας υπηρεσιών από μια έμπειρη ομάδα του \”εξελιγμένου\” θυρωρείου!

9. One Madison, Νέα Υόρκη – 43 εκατ. δολ.

\"via

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του ρετιρέ είναι οι μαρμάρινοι τοίχοι και μια προσωπική εσωτερική πισίνα.

8. One Thousand Museum Condos, Μαϊάμι – 45 εκατ. δολ.

\"via

Το συγκεκριμένο ρετιρέ βρίσκεται υπό κατασκευή και θα διαθέτει γυμναστήριο, σπα και ελικοδρόμιο.

7. Clermont Residence, Σιγκαπούρη – 47 εκατ. δολ.

\"via

Καθισμένος στην κορυφή του ψηλότερου κτιρίου στην Σιγκαπούρη, το Clermont Residence βρίσκεται επίσης στο στάδιο της κατασκευής. Θα περιλαμβάνει σχεδόν διακόσια διαμερίσματα. Πολλοί είναι ήδη οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές, συνεπώς η κατασκευή του, αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.

6. Faena, Μαϊάμι – 50 εκατ. δολ.

\"via

 Το Faena διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια και ένα υπνοδωμάτιο (με βεράντα για το καθένα), ένα ιδιωτικό γυμναστήριο, πισίνα και μια αίθουσα θεάτρου.

5. Opus, Χόνγκ Κόνγκ – 59 εκατ. δολ.

\"via

Το Opus Penthouse είναι παραδόξως…πολύ οικονομικό με ένα σύστημα ανακύκλωσης όμβριων υδάτων και ένα ηλεκτρικό φορτιστή αυτοκινήτου. Ωστόσο, λόγω των αυστηρών μέτρων που λαμβάνονται από την διοίκηση του Χονγκ Κονγκ, το Opus Penthouse είναι διαθέσιμο μόνο προς ενοικίαση και δεν είναι προς πώληση.

4. Tour Odeon,  Μονακό – 66 εκατ. δολ.

\"via

Στέκεται πάνω από εβδομήντα άλλα πολυτελή διαμερίσματα και περιλαμβάνει πάνω από πέντε ορόφους. Το Tour Odeon σήμερα γίνεται γνωστό ως ένα από τα πιο ακριβά μέρη σε ολόκληρο τον κόσμο και σίγουρα ένα από τα πιο ακριβά στη Μεσόγειο Θάλασσα. Είναι πραγματικά ένα απίστευτο μέρος για να ζήσει κανείς.

3. South Bank Tower, Λονδίνο – 90 εκατ. δολ.

\"via

Είναι ένα κτίριο με σαράντα χρόνια ιστορία καθώς χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Το South Bank Tower πρόσφατα ανασχεδιασμένο και ανακαινισμένο περιλαμβάνει σχεδόν διακόσια διαφορετικά πολυτελή διαμερίσματα με κορυφαίο το ρετιρέ.

2. Pierre Hotel, Νέα Υόρκη – 125 εκατ. δολ.

\"via

Το Pierre Hotel Penthouse είναι το πιο ακριβό ρετιρέ στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Το εσωτερικό του είναι διακοσμημένο με έργα τέχνης και αγάλματα που αξίζουν εκατομμύρια δολάρια το καθένα. Υπάρχει επίσης, μια μεγάλη σκάλα και μια βεράντα στον τελευταίο όροφο, που προσφέρει μια πλήρη άποψη του Μανχάταν, του Central Park και του Hudson Bay.

1. One Hyde Park, Λονδίνο – 230 εκατ. δολ.

\"via

Αυτό από τα πιο ακριβά ρετιρέ σε ολόκληρο τον κόσμο και το ακριβότερο στο Λονδίνο. Ακόμα κι αν δεν βρίσκεται στην κορυφή ενός ουρανοξύστη, όπως πολλά άλλα ρετιρέ στον κόσμο, είναι ακόμα το πιο εντυπωσιακό στο Λονδίνο, από άποψη εμφάνισης παροχών και τιμής. Το ρετιρέ διαθέτει ιδιωτική αίθουσα κινηματογράφου, ένα δικαστήριο και ένα εξομοιωτή γκολφ. Επίσης, η ομάδα του θυρωρείου είναι από τις πιο άρτιες εκπαιδευμένες και έμπειρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook