Ο Δήμος Πλατανιά και το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων σε συνεργασία με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (International Olive Council -IOC) και την Περιφέρεια Κρήτης- Π.Ε. Χανίων, με την υποστήριξη της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης και υπό την αιγίδα της Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου Α\’ διοργανώνουν στις 23-24 Αυγούστου 2014 Γιορτή Ελιάς και Λαδιού στη Δ.Ε. Κολυμβαρίου Δήμου Πλατανιά.

Ανάμεσα στις δράσεις που περιλαμβάνει η Γιορτή, την Κυριακή 24 Αυγούστου το απόγευμα στους χώρους της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός μαγειρικής παραδοσιακών πιάτων βασισμένων στη χρήση ελαιόλαδου και ελιάς.

Αναλυτικότερα, ο διαγωνισμός αφορά τις κατηγορίες αλμυρού πιάτου και γλυκού. Κάθε διαγωνιζόμενος/η μπορεί να συμμετάσχει με ένα πιάτο σε μία από τις κατηγορίες.

Αυστηρός όρος συμμετοχής είναι τα πιάτα να είναι παρασκευασμένα με τη χρήση ελαιολάδου ή/και προϊόντων ελιάς και οι συνταγές να βασίζονται στην ντόπια κουζίνα. Τα πιάτα θα κριθούν από επιτροπή στην οποία συμμετέχουν ο γνωστός δημοσιογράφος και γευσιγνώστης Ηλίας Μαμαλάκης, ο κ. Γεώργιος Μακρής Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, ο Γιάννης Αποστολάκης από το Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας, η Νανά Δαρειώτη από το περιοδικό “Αλάτι και Πιπέρι” και ο Γιάννης Κατσιφαράκης από την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης που φιλοξενεί την εκδήλωση. Θα πραγματοποιηθεί βράβευση των καλύτερων πιάτων και η βραδιά θα κλείσει με γευσιγνωσία, κρητική μουσική και χορό.

Για περισσότερες πληροφορίες κάθε ενδιαφερόμενος/η που επιθυμεί να συμμετάσχει στο διαγωνισμό μαγειρικής μπορεί να επικοινωνεί έως και την Τετάρτη 20 Αυγούστου στο τηλ. 6945933241\"\"6945933241 (κ. Αντώνης Καπνισάκης).

You\’ll need Skype CreditFree via Skype

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook