Ανάμεσα στις δράσεις που περιλαμβάνει η Γιορτή, την Κυριακή 24 Αυγούστου το απόγευμα στους χώρους της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός μαγειρικής παραδοσιακών πιάτων βασισμένων στη χρήση ελαιόλαδου και ελιάς.
Αναλυτικότερα, ο διαγωνισμός αφορά τις κατηγορίες αλμυρού πιάτου και γλυκού. Κάθε διαγωνιζόμενος/η μπορεί να συμμετάσχει με ένα πιάτο σε μία από τις κατηγορίες.
Αυστηρός όρος συμμετοχής είναι τα πιάτα να είναι παρασκευασμένα με τη χρήση ελαιολάδου ή/και προϊόντων ελιάς και οι συνταγές να βασίζονται στην ντόπια κουζίνα. Τα πιάτα θα κριθούν από επιτροπή στην οποία συμμετέχουν ο γνωστός δημοσιογράφος και γευσιγνώστης Ηλίας Μαμαλάκης, ο κ. Γεώργιος Μακρής Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, ο Γιάννης Αποστολάκης από το Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας, η Νανά Δαρειώτη από το περιοδικό “Αλάτι και Πιπέρι” και ο Γιάννης Κατσιφαράκης από την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης που φιλοξενεί την εκδήλωση. Θα πραγματοποιηθεί βράβευση των καλύτερων πιάτων και η βραδιά θα κλείσει με γευσιγνωσία, κρητική μουσική και χορό.
Για περισσότερες πληροφορίες κάθε ενδιαφερόμενος/η που επιθυμεί να συμμετάσχει στο διαγωνισμό μαγειρικής μπορεί να επικοινωνεί έως και την Τετάρτη 20 Αυγούστου στο τηλ. 69459332416945933241 (κ. Αντώνης Καπνισάκης).