Με αφορμή την ολοκλήρωση του ομολογουμένως επιτυχημένου Φεστιβάλ \”El Greco, Fodele 2014\”, ο Πρόεδρος Δ.Ο.Π.Π.Α.Μαλεβιζίου και Πρόεδρος Επιτροπής «EL GRECO» κ. Γιώργος Αεράκης απέστειλε την παρακάτω ευχαριστήρια επιστολή:

\”To μεγάλo πολιτιστικό Φεστιβάλ (EL GRECO FODELE 2014) του Δήμου Μαλεβιζίου και του Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ ολοκληρώθηκε και φέτος με επιτυχία. Το παγκόσμιο έτος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, 400 χρόνια από το θανατό του εορτάστηκε μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων στην γενέτειρα του μεγάλου Κρητικού Ζωγράφου, το ειδυλλιακό Φόδελε.

Αισθάνομαι υπόχρεος μετά το πέρας των εκδηλώσεων να δώσω ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, σε όλους όσους συμμετείχαν και αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια.
Τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, Σεβασμιότατο κ.κ Ειρηναίο, τον δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, το πρόεδρο του Τ.Κ. Φόδελε Γιάννη Φαφουκάκη, τους επίσημους καλεσμένους, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Κώστα Καζαμιάκη, τους ομιλητές και όλα τα μέλη της επιτροπής “EL GRECO”, την Πρόεδρο του Ομίλου UNESKO ( Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος) κ. Νίνα Διακοβασίλη, τον Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, Αντώνη Τσουρδαλάκη, τους γλύπτες και ζωγράφους που συμμετείχαν στα αντίστοιχα συμπόσια και εκθέσεις με συντονιστές τον Κώστα Παγωμένο και Μάριο Παπουτσάκη, την Σταυρούλα Φουντή σύζυγο του εκλιπόντος αεροφωτογράφου Χρυσόστομου Φουντή για την παρουσίαση του υλικού του, το προσωπικό του Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ , την Δημοσιογράφο Μάρα Μπέκα και την Μαρία Γωνιανάκη για την παρουσίαση, τα μουσικά, χορευτικά και θεατρικά σχήματα που πήραν μέρος στις εκδηλώσεις, τους τεχνικούς μας και τους ανθρώπους που συνδράμανε με την παρουσία τους στην ομαλή διεξαγωγή του φεστιβάλ, τους φωτογράφους και δημοσιογράφους από ολόκληρη τη Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα για την προβολή και φυσικά το μοναδικό κοινό που μας στήριζε καθημερινά με την παρουσία του στην κεντρική πλατεία του Φόδελε γνωρίζοντας από κοντά την ζωή και το έργο, του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

Το κλείσιμο των πολιτιστικών εκδηλώσεων προς τιμή του EL GRECO θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, στο Μόναχο της Γερμανίας με την συμμετοχή του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Μαλεβιζίου, στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τον Σύλλογο Κρητών και το Club Ελλήνων Επιστημών.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Μανώλη Κουγιουμτζή, το μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών για την βοήθεια.

Η πορεία μας όμως δεν σταματά εδώ , με χαρά σας περιμένω και την επόμενη χρονιά, όλοι μαζί παρέα να περπατήσουμε στα ίδια πολιτιστικά χνάρια, στους ίδιους τόπους που η παλέτα των χρωμάτων μπλέκεται με τα αγριολούλουδα , στους ίδιους τόπους που το νερό κυλά πάνω στους ήχους της κρητικής μουσικής, στους ίδιους τόπους που η γνώση συναντά πιστούς, στους ίδιους τόπους που η σμίλη δίνει ζωή, εκεί που η επιθυμία μας γίνεται πράξη. Σας ευχαριστώ πολύ\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook